29 maj 2007

Sista hjältarna på Kvarnen

Hoppas att Sundströms låt får klinga som sista ton om Kvarnen nu går under och förlorar sitt tillstånd att servera alkohol.

...även barnfamiljer ska kunna gå dit och det går inte om det är för stökigt, säger vänsterpartisten Jackie Nylander som motivering till varför man nu drar tillbaka alkoholtillståndet.

Ja herregud. Jackie, när var du ute senast? Hur många barnfamiljer trängs det på Stureplan? Det var ett tag sedan jag såg mamma, pappa, barn på O-Baren, Spy Bar, Riche, East och så vidare.

Veckans dumstrut föräras därmed Jackie Nylander, miffo.

Innan det sista är sagt i denna härva ska vi ställa till med en riktig Kristusfylla på Kvarnen. Här ska det rökas, krökas och sjungas. Så det så.

8 Kommentar/-er:

skrev Anonymous Anonym:

Ha ha, håller med om miffot Nylander, "barnfamiljer ska kunna gå dit" som motivering var nog bland det mest korkade man läst på länge. Stället lär väl iofs återuppstå med ny ägare förr eller senare men känns lite tragiskt att nån absolutist från vänsterpartiet ska stänga stället där man firat så många oförglömliga segrar (uppflyttningar i fotboll, hockey o handboll, massa derbysegrar och guld i både handboll och fotboll, 011021, say no more!) och även dränkt några bittra förluster..

29 maj, 2007 14:18  
skrev Blogger Sånger från nedre botten:

Klart att det är lätt att hänga vänsterpartisten för ett beslut taget av en majoritet borgerliga politiker. Snyggt journalistiskt arbete redaktörn.

Tillståndsutskottet:

Ledamöter
Peter Lundén-Welden (m), ordförande
Elisabeth Brandt Ygeman (s), vice ordförande
Christina Elffors-Sjödin (m)
Patrik Silverudd (fp)
Jackie Nylander (v)

Ersättare
Ulf Segander (m)
Anna Broman (m)
Stefan Nilsson (mp)


Därmed inte sagt att jag sympatiserar med beslutet...

29 maj, 2007 18:59  
skrev Blogger Johannes:

Japp, reagerade också på det där. Trist. I liked that place :/

29 maj, 2007 21:35  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Sånger från nedre botten:

Mwah! Det var citatet som jag gick åt på den punkten, inte nämdens agerande som sådant. Även om jag tycker att hela nämnden kan få en miffostrut på sig den här veckan. Jag tror dock inte att man suttit i nämnden och diskuterat att problemet är att mamma, pappa & barn inte kan gå på krogen.

30 maj, 2007 10:08  
skrev Blogger Yamanba:

Det är väl precis som man kan vänta sig: borgarna stänger ett arbetarställe och låter bratsen svina vidare på Stureplan.

30 maj, 2007 12:38  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Yamanba: Sedan när är/var Kvarnen ett arbetarställe? Bärsen är dyrast på söder mer eller mindre. Sedan när är Stureplan enbart brats?

Verkar som om du inte varit ute sedan 1990-talet eller något.

30 maj, 2007 12:41  
skrev Blogger Sånger från nedre botten:

Nu är det ju krögaren som har fått förbud att driva krogen vidare. Det fanns ju lite annat bakom också. Så för Kvarnens och kommande generationer stammisar så får vi väl hoppas på att haket får en seriös ägare. Det är Kvarnen värd.

30 maj, 2007 21:03  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Senast igår tog personalen sin ägare och stiftelsen i försvar och sa att de gör allt de kan. De ringer polisen i högre utsträckning än andra krogar vid stök, det stöket rapporteras sedan till tjänstemännen och då blir de till slut av med tillståndet. Alternativet är: Lös det där själva, skit i snuten och så slipper vi anmärkningar hos tjänstemännen. Det låter inte helelr som en helt bra tankegång.

Shit the same, snart rullar väl allt med en ny ägare men tycker att taket blivit väldigt lågt i den här staden under de senaste åren - oavsett vilket politiskt styre vi har haft.

31 maj, 2007 09:50  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg