08 juni 2007

Det saknas en alternativ höger

Anna Dahlberg skriver i Expressen i dag om protesterna mot G8-mötet:

Nej, det är först när man nämner västklubbar som EU, G8 och Nato som det börjar blixtra av vrede i ögonen på den idealistiska ungdomen. Då kallas det till massdemonstrationer och ilskan kokar över – oklart mot vad.
Putin måste skratta högt hela vägen hem från Heiligendamm.


Problemet är fortfarande att det inte finns en höger som kan omfamna frustration, det är inte legitimt i högerled - inte alls. Innan en förändring sker på det området kommer vänstern alltid att dra till sig ilskna politiskt intresserade ungdomar.

Muf-fester håller inte i längden, kids vill ha resultat. Må så vara att det är obetydliga, men en snut som dänger en batong i huvudet är en protest tio gånger större än att dricka hb och ragga på snyggaste tjejen i stan. Ingen har sagt att det ligger någon logik i det.

2 Kommentar/-er:

skrev Blogger Johan Hedin:

Håller med. Svenska liberaler/borgerliga/högern (whatever) har gjort bort sig något kapitalt vad gäller att locka ungdomar.

Jag tror inte det handlar om "resultat" utan mer om att ha visioner och något stort nog i fightas om. När vänstern säger "vi vill utrota fattigdomen, avskaffa all orättvisor och hindra att jorden går under i en global miljökatastrof" så svarar högern att "om vi jobbar hårt och är sparsamma och konjunkturen är bra och kanske vi om några år kan sänka skatten med 8 öre så att var och en kan få 800 kr mer i plånboken... på sikt".

Därmed har man inte bara skjutit sig i bägge fötterna utan även helt utan strid gett upp alla möjligheter att påverka ungdomar.

En enastående katastrof för svensk borgerlighet. Och ingen verkar bry sig...

10 juni, 2007 12:49  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Jupp, problematiken ligger till stor del tror jag i att unga borgerliga vill växa upp så förbannat fort och bli en del av den vuxna maktapparaten att de redan vid 15 års ålder hellre pratar skattelättnader än stannar kvar i frustrationens unga ålder som jag ser som en positiv sak. En 15-åring utan ilska, fan tror inte något skrämmer mig mer.

Det blir inte vackert om säg 20 år när vi inte har en Borg som tidigare gillade nyliberalism men nu sansat sig. De som kommer komma fram om 10-15-20 år har aldrig varit radikala ens i tanken, det kommer skapa stora problem tror jag för högern i detta land.

11 juni, 2007 10:01  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg