29 augusti 2008

BajenGruppen tar avstånd från incidenterna på derbyt

"Ett derby på Råsunda kan vara en mäktig upplevelse; inte pga av arenan, sällan pga av spelet, men alltid pga av den fantastiska publiken och stämningen.

Jag kommer att tänka på Keith Pemberton, 51 år från Birmingham, som förklarar vad Sverige har som England saknar: — 5 000 Hammarbyare på ett Stockholmsderby låter mer än 74 000 på Old Trafford.

Tyvärr hände det som vi inte vill ska hända, dvs att festen kom av sig för att ett litet fåtal destruktiva individer ställer sig över oss andra och ignorerar de gränser som vi andra accepterat för hur man som supporter ska uppträda på läktarna. För BajenGruppen är detta ett bakslag. Det är ett steg bakåt i ett arbete som tidigare tagit oss flera steg framåt.

Men det är inte ett misslyckande utan en utmaning, för BajenGruppen och för alla som älskar Hammarby. Det är en påminnelse om att vi tillsammans måste fortsätta vårt arbete för att värna vår kärlek till fotbollen och till klubben. Det är vi som är Hammarby. Och vi har sagt att dessa få och tydliga regler gäller, för alla:

– Det är förbjudet att kasta in föremål och pyroteknik på plan: mot spelare, funktionärer, ledare, eller mot annan publik.

– Det är förbjudet att beträda planen.

Vi tolererar inte att dessa självklara regler bryts. Och bryts dessa regler så får dessa individer ta konsekvenserna. Det finns ett stort utrymme och tolerans för att leva ut sin passion på våra läktare, men det finns en gräns.

BajenGruppen och alla dess involverade supportergrupperingar kommer att fortsätta ta sitt ansvar och arbeta vidare för Hammarbys bästa. Vi kommer att fortsätta kräva ansvar och ställa krav på vår egen klubb, på media, på förbund, på polis, på politiker men framför allt på oss själva. Och på alla som drar vår klubbs namn i smutsen. Vi arbetar vidare, inget kan stoppa oss. Tillsammans är vi starka."

Frank Ågren
BajenGruppen
info@bajengruppen

2 Kommentar/-er:

skrev Blogger johan Lindqvist:

Härligt!

29 augusti, 2008 12:21  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Känns ju rätt självklart, men man ska komma ihåg att inom BajenGruppen återfinns alla supportergrupper i Hammarbyklacken - från Bajen fans till ultrasgrupper till huliganerna så jag skulle inte vilja vara den som sulade in prylar på plan i framtiden.

29 augusti, 2008 12:23  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg