08 juni 2007

SD har självinsiktSverigedemokrater i de sydligare delarna av vårt land samlades under nationaldagen vid Skånes djurpark för en trevlig dag med likasinnade.

Det finns något vackert i självinsikt, även om den är omedveten.


Andra nyheter från particentralen i Skåne:
Björn Söder, partisekreterare i Sverigedemokraterna, slår nya rekord i historiska vidriga jämförelser. Nu säger han att det pågår en svensk förintelse. Skulle vilja se honom säga det till de som överlevde Birkenau, Treblinka eller valfritt förintelseläger. Jag vill spy på honom för en sådan äcklig och historielös jämförelse.

32 Kommentar/-er:

skrev Anonymous Martin Tunström (s):

Det där med "att det pågår en svensk förintelse" känner jag igen från artiklar jag läst på Nationaldemokraternas hemsida författade av Robert Almgren, ett exempel:

http://www.nd.se/nyheter/artikel.asp?artID=68&q=f%F6rintelse&x=0

I övrigt en rolig notering kring det där med Skånes djurpark.

08 juni, 2007 16:49  
skrev Anonymous Frasse:

"Svenska folket och vår kultur är utsatt för en långsam förintelse. Det är ingen överdrift att verkligen säga så. Om ingen protesterar och gör något åt detta kommer vi snart vara ersatta med andra folk och andra kulturer."

Är det denna mening du vill spy på?

08 juni, 2007 22:44  
skrev Anonymous Ted Ekeroth:

Alltså, jag vet inte om du (Slätt) är läskunnig överhuvudtaget.

Björn Söder pratar om en förintelse, INTE Förintelsen. Om du inte fattar skillnaden där, ja då tror jag att du har en väldig massa att lära dig.

Ordet förintelse är inte patenterat att hänvisa till nazisternas massmord på judar under 30- och 40-talet. Förintelsen är dock exklusivt dedikerad till detta. Så dina populistiska försök till att smutskasta Björn Söder, en stor vän av det judiska folket, är direkt vidriga.

Jag känner honom personligen kan kan garantera att dina lögner är inget annat än lögner.

09 juni, 2007 02:27  
skrev Anonymous Anonym:

Nu förstår jag inte, har judar monopol på uttrycket "förintelse", eller vad menar du? Finns nog många olika sätt att förintas på.

09 juni, 2007 11:38  
skrev Anonymous Christian:

"Nu säger han att det pågår en svensk förintelse. Skulle vilja se honom säga det till de som överlevde Birkenau, Treblinka eller valfritt förintelseläger. Jag vill spy på honom för en sådan äcklig och historielös jämförelse."
För det första: Detta är väl inte den enda "förintelse" som har skett i världshistorien, dom nordamerikanska indianerna förintades helt eller delvis (vissa stammar är idag utplånade), dom kristna i Irak håller just nu på att förintas, etc.. Och det finns ingenting i Björns text som pekar på att han jämförde med Förintelsen med stort F (under andra världskriget).

För det andra: Vad ska man kalla det som sker i Sverige idag då? Vi ser ju just en långsam förintelse av svenskarna på två fronter:
* En massiv invandring från icke-europeiska länder med höga födelsetal samtidigt som man vet att födelsetalen bland svenskar är låga. Svenskarna kommer att sluta som minoritet i sitt eget land. I bland talar man öppet om att svenskarna ska bytas ut med hjälp av arbetskraftinvandringing: vi föder för få barn, har för många åldringar.
* Ett klimat bland där man ständigt nedvärderar och bespottar det svenska folket och kulturarvet. "Vad är svensk kultur?", "Finns det någon svensk kultur?", "Finns det ett svenskt folk?" - det svenska folket har ingen existensrätt enligt etablissemanget (samma etablissemang anser dock att kurder, samer, palestinier etc. har rätt att existera)! "Stockholm är inte längre en svensk stad" (Sthlm's landshövding Per Unckel), "Göteborg har aldrig varit en svensk stad" (Göteborgs Posten), "Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) är inte längre
ett svenskt universitet" (rektor Anders Flodström), "Svensk kultur är töntig" (Mona Sahlin), "Ursvenskt är blott barbariet" (Fredrik Reinfeldt), "Alla som bor i Sverige är svenskar" (Göran Persson), "Det var när ni kom som det blev spännande, vi var ju lite av en blåögd ankdamm innan" (Biskopen i Lund), med mera, med mera.

10 juni, 2007 13:29  
skrev Anonymous Vilse:

Kan tänka mig att ett långt led människor med glädje skulle lägga en spya i håret på killen... jag tror inte ens jag skulle få prestationsångest.

För övrigt träffade jag din älskling på debban medis igår... men var befann du dig?

10 juni, 2007 18:22  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Tunström: Japp, det ligger mer i ND:s retorik även om jag vet att Söder minsann inte skräder orden han heller men trodde nog inte att han skulle göra den sortens kopplingar offentligt.

Ted och alla andra sd:iter:
Jag har varit runt i en hel del sammanhang runt om i världen i den här frågan och jag vet ingen med vett som skulle använda begreppet förintelse så felaktigt och vidrigt. Förintelsen handlade om en systematisk utrotning, planlagd av NSDAP och som gjorde allt som stod i dess makt för att förverkliga den planen. Menar Söder att regeringen genomför en sådan förintelse av "det svenska folket" så tycker jag att det borde göra att partiledaren höjde på ögonbrynen och bet huvudet av Söder på stående fot. Det är inget annat än vidrigt att göra sådan jämförelser. PUNKT.

Vilse: Ah, jag satt hemma och läste och tog det lugnt. Var ute i fredags och rumlade nere på spymlan och sturehof och är inte ett stort fan av Drum n bass, inte alls. Så jag låg här och läste till fyra på natten och sedan hoppade jag upp sju och hämtade kärleken från efterfesten. I dag är jag glad för att jag inte gick ut hehe. Måste ses snart.

10 juni, 2007 21:33  
skrev Blogger Krohnman:

Jag undrar, alla SD:are som hänger i den här tråden, en sak som ni kanske har lust att förklara för mig:

mer eller mindre samtliga västliga demokratier har invandring till sitt land. Den främsta västerländska demokratin, eller i alla fall den största, USA har helt byggt på just detta. Betyder det att alla "folk" i den fria västerländska världen långsamt håller på att "förintas" i era ögon?

Är inavelsbyar i ett tillstånd av demografisk stiltje blåsippans gyllene väg?

11 juni, 2007 08:41  
skrev Anonymous Micke L:

Jag gillar Christians citat. Här kommer ett till från en person som troligen skulle ha utsetts till ärkenazist idag:
"Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation.

Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden"
(Tage Erlander).

Sen skulle det vara intressant att få definition av Redaktör Slätt vad en "förintelse" är. Hade NSDAP handlade monopol på uttrycket?
Eller kanske kanske jorddöden för 65 miljoner år sen, korstågen, digerdöden, folkmorden i Kambodja, Ruwanda m.fl. länder, kommunimens härjningar osv. möjligen nådigt också få kallar "förintelser".

Kan kanske även självförnekelse, självhat, tal om att ett folk inte finns och inte har existensberättigande också klassas som förintelse, även om det inte sker med vapen?
Byt ut folkgruppen svenskar i detta sammanhang mot judar, araber, kunder, zigenare, indianer eller vad som helst. Var hamnar vi då, Redaktör Slätt? Vem är den äckliga bruna nazisten som man vill spy på nu?

Bara som en upplysning så bryr jag inte inte om den "nya" svenskan där vitt har blivit svart och svart har blivit vitt, utan för mig gäller ordens rätta betydelse.

15 juni, 2007 19:52  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Micke L:

Jag vet inte om du är döv eller dum, men läs mina svar igen så kanske kanske förstår du lite mer av det jag säger. Förintelse för mig, och för vetenskapen om den har någon betydelse, betyder en systematiskt utrotning av en enskild grupp människor och det kan gälla allt från etnisk grupp till en religiös eller vad det nu kan vara.

Jag kräver inte att alla ska förstå detta, en del är av hävd dumma i huvudet uppenbarligen.

15 juni, 2007 20:01  
skrev Anonymous Micke L:

Nej Redaktör Slätt, jag är varken döv eller dum. Däremot kan jag läsa innantill på NE.se (Nationalencyklopedin) vilket du kanske borde prova på någon gång.

förin´telse subst. ~n
ORDLED: för-int-els-en
• total förstöring intill upphörande av existens {eförgängelse}: förintelsekrig; förintelseslag; ett vapen som spred död och ~


I ordet "förintelse" finns igen definition om etniska grupper, judar, nazister, värdegrunder osv. utan enbart betydelsen "total förstöring intill upphörande av existens". Det kan alltså gälla människor, djur, växtlighet, planeter, stjärnor eller vad som helst.

På NE.se förekommer även en s.k. "Betydelse Nyans" vilket är ett exempel på en känd förintelse som folk kan referera ordet till.

BET.NYANS: särsk. om den nazistiska utrotningspolitiken under andra världskriget: förintelseläger; ett verk om judarnas öden i Europa fram till ~n
HIST.: sedan 1798

15 juni, 2007 21:02  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

& bekräftandet av idioti är fullständigt. Alla som hänvisar till NE eller uppslagsverk utan någon form av egen insikt är per definition dumma i huvudet.

Så kom igen nu: Pågår det en förintelse av det "svenska folket" och om du menar att det gör det så ber jag om en definition av det "svenska folket". Kom igen, du har nu en möjlighet att precisera dig och få mig att framstå som en idiot. Shoot.

För övrigt bortser du från den delen som alla rasister gör när de talar om Förintelsen, att det måste handla om ett systematiskt utrotande. Vore intressant att höra om du tycker att den svenska regeringen har på sin agenda att utrota det "svenska folket".

Wanker.

15 juni, 2007 21:33  
skrev Anonymous Micke L:

På något sätt väntade jag mig nästan det svaret av en Expo-medarbetare (eller f.d.) Fakta? Oh nej! Det ska vara på ett känslomässigt plan i "bästa" Mona Sahlin stil.

Du vill ha en definition på "svenska folket" (inom citationstecken). Jag antar att du anser att det inte finns några kurder, judar, kineser eller araber heller. Vad är arabisk kultur? Röka vattenpipa, tugga kat, dunka huvudet i backen och såna töntiga saker?

Vad som är svenskt är upp till svenskarna att avgöra. Sen finns det självhatare som inte anser att någonting är svenskt, möjligen midsommar, men det är "töntigt" (Sahlin) eller "barbariskt" (Reinfeldt).
Konstigt att invandrarna föraktar oss när vi visar ett sådant självförakt?

En neger kan t.ex. bli lika lite svensk som jag kan bli kines. Jag kan åka till Kina, bo där, leva som dom, bete mig som dom, kanske få medborgarskap. Men jag kommer aldrig någonsin kunna bli kines, och det är också vad kineserna skulle säga. Jag kommer att vara svensk och europé tills jag dör.
Men kineserna kanske är rasister allihop?

Vad det gäller att svenska regeringen vill utrota svenska folket så har jag redan svarat på det. Skillnaden är att du och jag troligen definierar svenskar på olika sätt. Medan jag vill värna svenska folket, kulturen, språket, historien, traditionerna osv. precis som varje folk brukar vilja värna om sina egna så är väl du "världsmedborgare" (vad nu det är) och anser att Sveriges regering ska värna om(?) Tja, i alla fall inte om svenskarna som ju inte finns.

Det har funnits många såna som inte ville värna om sitt eget folk genom historien. En av de mest kända var väl norrmannen Vidkun Quisling som inte gillade norrmän. Hans namn har efter det blivit ett allmänt begrepp på självhat och landsförräderi runt om i världen. Hans skulle troligen ha blivit en god mångkulturförespråkare (d.v.s. monokultur = utbytande av ett folk mot ett annat) idag.

Mångkultur har aldrig och kommer aldrig att fungera. Det har testats åtskilliga gånger genom historien, varje gång har det slutat med folkmord och byte av kultur där en ny starkare har tagit över. Eller också har landet styrts med järnhand och nåde den som sticker upp.

Kom ihåg visdomsorden:
"Alla länder har en armé - sin egen eller någon annans".
"Alla länder har ett folk - sitt eget eller något annat".

Ett lands regering som säljer ut sitt eget folk och sitt eget land till främlingar/främmande makt, vad brukar såna kallas?

Sverige har förvisso alltid haft en viss invandring. Men förr var det svenska lagar, regler, värderingar, principer och grunder som gällde och det var bara att anpassa sig om man vill bo här precis som i de allra flesta andra länder. Idag har dessa lagar, regler, värderingar, principer och grunder blivit "rasistiska" och "diskriminerande".

För att förekomma din fråga är det rätt ointressant vilken Gud man vill be till och vilka traditioner man har hemma. Men utanför dörren gäller värdlandets regler. Gillar jag inte den kinesiska livsstilen flyttar jag inte dit utan någonstans där det bor andra svenskar eller västlänningar. Men om Kina ger mig och hela min släkt fri mat och husrum och alla bekvämligheter och jag anser att kineser är "jävla otrogna svin" som ska jobba åt mig och visa "respekt", då kanske.

"Problemet" är nog att det bara finns ett Sverige med kravlöshet, flumregler och "Dummen Schweden" för allt annat är ju "rasism".

15 juni, 2007 23:10  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Svarar på måndag, men du har uppenbarligen inte läst mycket om nationalistm, etnicitet och folkvandringar genom åren. Nu ska jag ut och klubba. Du får sitta där och vara bitter och i min värld, dum i huvudet.

Ha ett kul liv.

16 juni, 2007 00:21  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Nu har jag läst ditt inlägg igen och jag är ledsen att jag inte kan bemöta det med annat än att garva röven av mig. Din syn på samhället är ett dåligt skämt.

Så, kom igen. När uppfanns det svenska samhället av i dag. När du har bestämt dig för ett datum så vill jag att du direkt svarar på frågan vem som bodde här innan dess, var det svenskar eller aliens?

Så, kom igen. Varifrån härstammar svenska språket? Uppstod det från intet av det som du säger är den svenska folkstammen? Miffo kallar jag dig då, helt utan kunskap om historia.

Så, kom igen. Hur såg den svenska infrastrukturen ut före hansatiden?

Så, kom igen. Vem byggde upp vår byråkrati och de första stegen till ett genomtänkt statssystem.

Så, kom igen. Du lever i en tro om en värld som aldrig någonsin har funnits.

Jag själv definierar mig som liberal, det räcker så tycker jag. I din värld med en hjärnkapacitet på en amöbas nivå betyder väl det att jag är "Sahlin". Hatar er jävla idioter som inte har koll på varken historia, etnologi eller ideologi. Tröttsamma tomtar.

Fuck it, jag ska festa vidare nu.

16 juni, 2007 02:22  
skrev Anonymous Micke L:

Ok. Men bara så du vet, jag kan en hel del om nationalism och vet att den vanligaste formen inte har ett dugg med nationalsocialism att göra. Jag vet också att Expo- och Strix-medarbetare har en förkärlek att blanda ihop äpplen och päron.
Men FYI är det ena är en folkkänsla och det andra en socialistisk (= vänster) ideologi.

Jag vet också att det vi ser i Sverige idag inte är folkvandring utan invasion när det kommer människor i mängd att fylla 2-3 mindre städer/år och minsta kritik eller krav på invandrare likställs med folkmord (nazism). För det är ju ingen hejd på överdrifterna och känslostormarna när det gäller invandringsfrågor och saklighet existerar överhuvudtaget inte hos etablissemanget.

Fel nr 2 som du gör är att du tror jag är bitter för att jag ogillar det svenska demokraturen. Tvärt om, jag trivs med livet, är företagare, har både bra inkomst, mycket och rik fritid och på tisdag bär det iväg till Dalarna för att fira ("töntig" och "barbarisk" :-p ) midsommar i god vänners lag.

De enda bittra jag träffar brukar vara hjärntvättade PK människor som håller ner mungiporna och skriker "usch", "fy" och diverse okvädningsord så fort något inte stämmer med den socialistiska mallen och "nationalism måste ju naturligtvis vara detsamma som nazism", åtminstone svensk nationalism. Att den f.d. Expo-medarbetaren Kurdo Baksi är stor kurdisk nationalist är däremot ok, för han är ju invandrare och kurderna till skillnad mot svenskarna är ju ett folk :-?

"Dream on" och ha det bra så länge. Det verkar iaf som om det här "dumhuvudet" ger dig en match eftersom du blir tillräckligt provocerad för att svara ;-D

16 juni, 2007 03:05  
skrev Anonymous Anonym:

VARFÖR INTE SPY, LÄGGA EN RIKTIG PIZZA PÅ DENNA SLÄTT??

HAN ÄR JU I GRUND OCH BOTTEN EN ENORM DYNGHÖG; ELLER EN RUTTEN PINNE I EN STOR HÖG SKIT!

/JK

16 juni, 2007 04:43  
skrev Anonymous JK:

Vidriga jävla underutvecklade dynghögar som DU SLÄTT hör absolut hemma på djurparker, om ngn sk "msk"!

Hellre ett djur, vilket som helst, än en genomrutten och alkholiserad RS!!

Skit på dig!

16 juni, 2007 05:26  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Micke L: Jag anser att alla som bemödar sig med att skriva till mig också ska få svar eller åtminstone kan vi mungnabbas lite för folket. Vi vet redan att vi står så långt från varandra att en debatt inte ens är givande. Däremod tycker jag att du snurrar ihop begreppen patriotism och nationalism, om jag får säga min mening.

Anonym: Oj, en sverigedemokrat som kom efter att Mattias fått ett litet utbrott i SD-Kurren.

JK: Fin du är. Puss

16 juni, 2007 12:15  
skrev Anonymous Micke L:

En sak. Det märks att du skrev inlägget 16 juni, 2007 02:22
Fuck it, jag ska festa vidare nu.
på fyllan och det kan jag inte få till seriöst hur jag än vrider på det. Men jag ska svara ändå.

Du frågar vilka som bodde här före svenskarna? Tja, är det mammutar, grottbjörnar och sabeltigrar du menar? :-p
Vad vill du egentligen ha sagt? Svenska språket är en germansk språkgrupp, och?

Urmänniskan (Homo Erectus) lär härstamma någonstans från Afrika. Menar du att vi inte har utvecklats sedan dess? Att den enda kvarvarande människoarten (Homo Sapiens) inte har utvecklats i olika riktningar, kulturer, etniska grupper (raser om man så vill) på olika håll i världen? Menar du att evolution inte existerar?
Varför tror du att vissa är vita och vissa är svarta? Kan det vara för att svart hud klarar värme och sol bättre och vit hud klarar kyla bättre?

Människan är en del av naturen som precis som all natur trivs bäst i sin egen miljö, detta gör mångkulturförespråkarna våld på.
Sammanför en aggressiv och en fredlig och självförnekande kultur och gissa vad som händer?
Det hände judarna i gamla Israel/Judéen, indianerna i Amerika, flera afrikanska stammar m.fl. när aggresivt missionerande kristna kom dit.

Vad är det för fel på att leva och låta leva? Varför måste man med våld (inte nödvändigtvis fysiskt) göra om människors sätt att leva? För att det är "fint" och "inne" med mångkultur och för att inte vara "rasist"?

På vilket sätt gynnas fattiga länder av att vi fördärvar våra egna samhällen?
Vad är bra med s.k. mångkultur? Att man kan gå ut på stan och ta en pizza eller kebab? Men vad i samhället har blivit objektivt bättre? Befolkningen har ökat, men till vilken nytta? Tror du inte de fattiga länder hade varit mindre fattiga om de istället hade fått hjälp till självhjälp?

Mona Sahlin snackar om sina "taxiläkare" och "raketforskare". Ponera att det är sant, då har vi isf utsatt deras hemländer för "Brain-Drain" för vår egen vinnings skull.

De enda äkta rasisterna är mångkulturförespråkarna som vill utplåna individuella egenskaper och folkgrupper och röra ihop att till en grå massa. Varför tror du det blir etniska enklaver i områden som Rinkeby, Ronna, Rosengård m.fl.? Svar: Folk VILL INTE ha mångkultur utan sina egen kultur och det gäller både svenskar och all världens folk.

När svenskarna flyttade till Amerika, vart sökte dom sig? Jo dit det bodde andra svenskar (New Sweden). Varför? Jo för att dom ville känna gemenskap. Det här gäller både djur och natur, både flora och fauna.

"Men "Watch out" här kommer mångkulturen, och nu ska vi klumpa ihop allt i godhetens namn, och den som är emot måste alltså vara ond, bitter och troligen också massmordsförespråkare".
Jag skulle nog kunna få bättre svar från intagna på Beckis, och du snackar om "tomtar", Redaktör Slätt.

Vad det gäller patriotism (värnande om landet) och nationalism (värnande om folket) så hör det ofta ihop. Men inte alltid, ett undantag är USA. Nästan alla är mer eller mindre patrioter, men nationalist kan bara indianer eller den som värnar om deras folk, kultur, språk, historia, traditioner osv. vara.

16 juni, 2007 18:13  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Bra, ta in på Beckis då.

Du vill stoppa något som varit en självklarhet genom alla tider, lycka till i din inskränkta historielösa värld.

16 juni, 2007 19:27  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Bra, ta in på Beckis då.

Du vill stoppa något som varit en självklarhet genom alla tider, lycka till i din inskränkta historielösa värld.

16 juni, 2007 19:27  
skrev Anonymous Micke L:

"Redaktör Slätt sa... Du vill stoppa något som varit en självklarhet genom alla tider, lycka till i din inskränkta historielösa värld."

Eh, menar du folkvandringar? *BEEEP* Fel! Läs igen. Jag talar om kultur och folkgrupper.
Det vi ser i Sverige idag är inte folkvandring utan lycksökning samt av politiker och journalister påbjuden etniskt och kulturellt självförakt och självutplåning vars make ingen har sett någonsin i historien någon annan stans i världen. Utom i de fallen det har handlat om rent folkmord med vapen, men det är en annan sak.

Ta bort alla extra förmåner, behandla alla lika varken mer eller mindre, tala om vilka regler de HAR att följa, ge inga undantag, se till att lagar t.ex. Hets Mot Folkgrupp, Hatbrott, Rasism, Diskriminering gäller exakt lika oavsett om det är svenskar eller invandrare och utvisa dem som bryter mot dom såsom du eller jag skulle bli utvisade från främmande land som "icke önskvärda" om vi bröt mot deras lagar, så ska du få se hur din "folkvandring" kommer att avta i ett huj och t.o.m. börja gå åt andra hållet.

Varför tror du "folkvandringarna" går just till Europa? "Folk "flyr" ju från något, inte till något" när de passerar 10 fredliga länder för att komma till Europa och "Die Dummen Schweden". Det kan väl aldrig vara av ekonomiska skäl? För tänk vad lätt det är att inte behöva göra något själv utan bara komma och ta del av andras välfärd.

Tror du att Karl-Oskar och Kristna fick något till skänks när dom kom till Amerika? Dom fick inte ett skit! En bit mark på krita, det var allt!

Du snackar om att jag inte kan historia. Hur är det med dina egna kunskaper?

16 juni, 2007 20:59  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Hur ser du på Kanada och att de tar emot fler invandrare än vi gör och att de får det att fungera bra?

Jag är inte glad för hur det ser ut med integration och arbetsfrekvensen som måste bli bättre. Din lösning är att stänga gränserna och se till att endast etniska svenskar återfinns inom landets gränser, mina är helt andra som omfattar människor som individer. Varför funkar det på det viset där jag kommer från i Småland? Säg mig varför det inte skulle fungera på nationsnivå. En sak är säker och det är att jag vill se fler jobb, det är det enskilt största problemet och inte att personer invandrar till Sverige.

Återigen så tillskriver du mig tankar som jag aldrig propagerat för. HMF är en sådan lag, jag har aldrig talat mig varm för den. Jag anser att den ska avskaffas då den inte ens kommer åt de problemen som man talade om gällande i förarbetet till lagen. Den ska bort. Punkt om jag hade fått bestämma.

Du har dessutom inte heller särskilt god koll på vart personer tar vägen när de lämnar sitt land av olika skäl. De flesta stannar i närheten av sitt hemland.

Jag vill se en massa andra saker som bör göras för att det ska gå snabbare med integrationen. Där jag kommer från skulle en invandrare kunna få jobb första dagen han/hon är i Värnamo. Fråga inte mig varför det inte får fungera på det viset, det är politikerna som ska svara på det.

Nu tänker jag inte svara mer för det är så meningslöst att diskutera med någon som står femhundra mil från en gällande grundvärderingar. Du får föra din debatt på din sida helt enkelt.

16 juni, 2007 21:34  
skrev Anonymous Johan K:

Slätt och co!

Jag undrar verkligen hur det kommer sig att msk i allmänhet och SD:are i synnerhet alltid nästintill per automatik kommer in på invandringens kostnader och konsekvenser då de upplever att ngt i deras egen vardag inte fungerar?

Sedan valet ifjol har jag talat med inte mindre än NIO personer vilka röstade på SD. Samtliga utom två var arbetslösa (de övriga två pluggade på komvux). Deras sammantagna bedömning/uppfattning var att invandringens kostnader var så höga från år till år att företag aldrig fick möjligheten att kunna nyanställa då arbetsgivsaravgifter och skatter är för höga, detta på grund av "främlingarnas" framfart i samhället. Och när företag inte kan anställa, då gör de ju inte heller ngn vinst, och då drabbas ju även den offentliga sektorn självfallet.

Vad jag skulle vilja fråga dem som tänker i dessa banor är följande:
Har ni tänkt på att de mest förmögna (vilka är en hel del faktiskt)i praktiken betalar minst i skatt. Det dubbla huvudmannaskapet mellan kommun och landsting inom bla psykiatrin medför onödiga extra administartionkostnader och annat på åtskilliga miljarder årligen, desutom hamnar brukarna i kläm då de faller mellan stolarna, Krångliga regler försvårar vidare för företag att våga anställa personal. Oskäliga politikerarvoden kostar betydande miljarder årligen.

Kontentan blir att det skulle finnas pengar till alla i hela samhället om man bara prioriterade rätt. Men till följd av det stora resursslöseriet så blir vissa individer eller grupper stämplade som de svarta fåren vilka får bära hundhuvudet. Avslutningsvis. Det stora skattesmiteriet (svartarbete) och bidragsfusket bidrar ochså starkt till resursbrist. Resurser lagda här skulle ge de tre dubbla tillbaka inom en snar framtid. Likaså en effektivare brottsprevention med fokus på förebyggande arbete.

Fundera på detta innan ni bestämmer er för SD 2010!

17 juni, 2007 00:02  
skrev Anonymous Micke L:

Äntligen en något sånär vettig åsikt från dig. Ett par korta svar:
1. Kanada är inget mångkulturellt drömland utan har mycket stora problem.
2. Jag har inte sagt att ett land måste vara etniskt "rent" för att fungera men det måste ha en etnisk, kulturell och regel/lagmässigt stabilitet och homogenitet.
3. Om en båt läcker bör man först täta läckan. Om en öser och en annan borrar fler hål så kommer den att sjunka.
4. Hur ska vi kunna ge invandrare jobb när det inte ens finns jobb åt svenskarna?
5 Moderaternas förslag om arbetskraftsinvandring handlar enbart om lönedumpning.
6. Sänka löner är ok om man sänker kostnaderna (skatterna) i minst samma grad.

Därmed kommer vi in på inlägget från Johan K:

Jag håller med om en hel del av det du säger, och Sverigedemokraterna har mycket över att önska. Sverige är ett högskatte- och högkostnadssamhälle och det slår undan fötterna på både många företag och arbetslösa.

Det som behövs i Sverige är ett parti som ser problemen för vad dom är och inte antingen sopar under mattan för att det inte är PK eller bara koncentrerar sig på en eller ett fåtal "profilfrågor".

Något sådant parti existerar inte i Sverige idag.

Tack för mig.

17 juni, 2007 02:09  
skrev Anonymous JK:

Micke l.

Jag håller med dig på vissa områden, tex Kanada och skatten. Nej det finns inget sådant parti idag i Sverige, tyvärr.

Kolla gärna in följande bloggspot och begrunda vad mannen där säger mkt noggrant, det är ett måste för att få helhetsperspektiv på hans lära. Han är helt unik skulle jag milt sagt vilja påstå:

http://tobiasstruck.blogspot.com

Kanske ligger grunden för "partiet" vi behöver hos denne man, själv tror jag det.

17 juni, 2007 23:22  
skrev Anonymous Micke L:

"Den moderna liberalismens skapare J.S. Mill kallade sig nationalist. För mig betyder "liberal nationalism" att medborgare som lyder under en liberal lagstiftning behöver enas om liberala väreringar i sin kultur för att vilja lyda lagstiftningen och leva samman i solidaritet och ömsesidig förståelse. Det är naturligt och tryggt för en människa att dela folkminnen och folklore med en utvidgad gemenskap. Detta har inget med "ras" att göra."

Han verkar vara rätt vettig även om jag inte kan tillräckligt om liberalismens grunder mer än att det i stort sett betyder "Personlig Frihet". Samtidigt kan man inte liberalism vara att en persons eller grupps frihet aldrig kan inskränka på en annan persons eller grupps frihet (helst genom påbud uppifrån). Då är det inte längre liberalism, utan fascism.

Problemet med den "moderna liberalismen" är just att man inskränker svenskarnas frihet att bestämma över sitt land, sin närmiljö och sin skatt för kretis och pletis "frihet" att få bosätta sig var dom vill och ta del av en välfärd som andra har byggt upp.

Sen är inte "rasfrågan" helt ointressant om man vill ha mångfald i världen.

19 juni, 2007 00:33  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Liberalism i en liten ask: Du kränker inte någons frihet & ingen kränker din frihet. Ska väl inte vara så svårt att förstå, sedan är det en av hundra saker som jag håller viktiga inom liberalismen. Grupp mot grupp, det är socialism det min pojk.

Nu har du fått din sista kommentar publicerad i denna tråd. "Rasfrågan" Jo men hej då.

19 juni, 2007 08:44  
skrev Anonymous Calle:

Redaktör slätt har en dryg och trist framtoning. Inte mycket till reflektion där inte. Vilket är en tråkig attityd, eftersom det är så pass viktiga frågor som avhandlas. Och det är saker som inte går att göras ogjorda.

Jag undrar varför måste det bli som i USA här? Man kan lika bra använda Korea, Finland eller Japan som ett föredöme, där extrem mångkultur knappast uppmuntras. Alla är framgångsrika industriländer. Att våga ta till sig ideér är inte detsamma om att låta en hel ny befolkning flytta in. Det skedde inte heller på medeltiden, trots att vi då fick en ny, från söder kommande religion.

Här i Sverige har vi ju inte haft förmånen att välja vilket samhälle vi vill ha. Kärnkraft kan man folkomrösta om, multikulti icke. Vänstern i ohelig allians med liberalerna styr agendan. När alla etablerade politiker/tyckare tycker likadant uppstår ett demokratiskt underskott. Som Sd nu är på väg att fylla. Synd att inte de etablerade politikerna hade kunnat vara lite mer insiktsfulla. Vi lever trots allt i en demokrati.

23 juni, 2007 11:35  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Calle: Har jag gjort någon jämförelse med USA? Personligen hoppas jag att det blir mer i likhet med Kanada, som jag påpekat många gånger. Reglerad socialt nätverkande fungerar lysande där och de tar emot fler invandrare procentuellt än vad Sverige gör. Återigen, läs gärna Fokus nummer om varför det funkar i Värnamo men inte i Malmö.

25 juni, 2007 11:39  
skrev Anonymous Anonym:

Att Rickard Slätt är anställd som Journalist i vårt land visar ju bara vilka det är som styr Sverige i dagens läge. Fånga eller avslöja en "rasist" så får du vilket jobb som helst, det är så Vänstern gör
och borgare och sossar går på det,
lönsam bransh det där "den antisvenska branshen", men jag krossar den hellre än jag göder den, oavsett hur många röda
maskerade äckel som hotar mig,
ni som blivit hotade av Rödingar, skaffa skjutvapen, det har jag gjort /
A. Klasson

15 augusti, 2009 13:02  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg