12 september 2006

Minidrevet rullar vidare

Sedan lördagens debattartikel så har nu en del skrivits i ärendet. I dagens pappersupplaga skriver Esref Okumus en nedsabling av Stockholm Citys chefredaktör Nestius på Expressen Kultur. Journalisten har en artikel, som Dagens Media hängt på och gjort en rewrite på.

Alla väntar ivrigt på svar, för inte kan väl pratminuset i Journalisten vara Mikael Nestius svar?

5 Kommentar/-er:

skrev Anonymous Kungen av Kransen:

Det kan det nog. Så som Nestius framhäver vikten av konsekvens (tänk, för bara någon vecka sedan var det istället pressfrihet som var viktigt) så är det rimligt att han belägger även sig själv med yttrandeförbud.

12 september, 2006 13:29  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Kungen: Ja, han borde i fortsättningen åberopa "förundersökningssekretess" för att skona våra öron från sådana haranger som inte har ett skit med saken att göra.

Detta stinker, något så oerhört. Jag blir helt galen när jag tänker på det och på den tidningen sitter en och annan journalist som jag rådiggar. Tycker synd om dem faktiskt. Men sådana chefredaktörer brukar inte bli överdrivet långvariga säger erfarenheten i alla fall - men man ska väl chockas på den punkten också förr eller senare.

12 september, 2006 13:39  
skrev Anonymous Anonym:

Detta är ett lovvärt initiativ, men kanske har Redaktör Slätt några minuter till övers för en tillbakablick till augusti 2006? Om så är fallet ta en liten titt på Den Stora Liberalskandalen Okoreigate på nedanstående blogg.

Mvh
Om Självantändning (fp/lib)
sjalvantandning-fp.blogspot.com

13 september, 2006 08:22  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

anonymous: Har läst och fattar knappt vad personen i fråga vill ha sagt och var jag kommer in i bilden. Att posta kommentarer gick inte heller och då faktakontrollen är på ungefär samma nivå som Lindholm/Ironthorn så bemödar jag mig inte med att läsa alla andra inlägg.

Kort faktafel: Fredrik Malm har aldrig varit redaktör på Expo, om man inte med redaktör menar det gamla epitetet som alla journalister hade, d.v.s. redaktör.

13 september, 2006 10:14  
skrev Anonymous Anonym:

OK, "redaktör" är vad som dyker upp om man söker på fredrik malm och expo på google. Får byta ut det till "journalist".

Vad bloggen - jag - vill ha sagt är att den normala gränsdragning som BORDE finnas i politiska sammanhang har kollapsats när t.ex. en Redaktör Slätt "journalist på Strix Television, även på Expo. Nu på Expressens ledarsida" inte förmår att ens kommentera de hårresande utfall som förekommer i bara detta enstaka inlägg och som kondenserats i "liberalskandalens utbredning".

Redaktör Slätt borde kosta på sig en reflektion över detta istället för att skjuta på budbäraren med svepande och ogrundade påståenden som "faktakontrollen är på ungefär samma nivå som Lindholm/Ironthorn". Förutom missen med "redaktör" istället för "journalist" så innehåller bloggen ingen bristande faktakontroll. Borde det inte vara intressant för en JOURNALIST på Expo att meditera över hur en LIBERAL som Lindholm helt ogenerat kan göra reklam för en renodlat fascistisk ideolog som Oskorei? Utan att NÅGON offentligt påtalar att detta är NÅGOT anmärkningsvärt?

Eftersom det inkommit kommentarer så kan jag inte se att det skulle vara omöjligt att kommentera på bloggen.

Mvh
Om Självantändning (fp/lib)
sjalvantandning-fp.blogspot.com

14 september, 2006 08:24  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg