16 april 2007

Kunskap om vår värld

Det finns inget område inom den mediala världen som det sparkas på som tv-mediet. Inga recensenter av böcker hade accepterats, om de höll den låga nivå som många tv-recensenter. För att kritisera en bok ställer i alla fall jag någon form av kunskap om det skrivna ordet. Samma regler verkar inte gälla för det vi arbetar med här på produktionsbolaget, rättare sagt för de som skriver om våra program.

Ett exempel:
Jan-Olov "Gossen" Andersson på Aftonbladet sågade TV4:s nya fredagsprogram Talang 2007.

Titta på det som alla i den här branschen redan vet:
Resumé TV (Bara någon minut in kommer recension av recensenterna)

Läs sedan:
Succé för Peppe Engs talangjakt.

Då kanske ni förstår varför man gärna blir sågad av Gossen, men gärna läser Croneman eller Björkman. Låt oss inte ens diskutera Fjällborg eller Markus Larsson, åtminstone inte på detta området.

För övrigt undrar jag om merparten av våra krönikörer av detta media kan räkna upp tio producenter i Sverige. Tillåt mig tvivla.

Ungefär som att en kulturskribent på AB Kultur eller Expressen Kultur inte kan räkna upp tio standardverk i den svenska historien. Dock, Expressen hade en mycket intressant serie om TV för inte så länge sedan.

4 Kommentar/-er:

skrev Blogger Johan:

Men plis, vill du att folk ska veta namnet på skaparen - "författaren" - till en tv-serie får ni på tv vara så goda och pusha fram det i presentation. Tänk film och litteratur: "Henning Mankells Innan Frosten" eller "Lukas Moodyssons Fucking Åmål". Easy.

17 april, 2007 12:01  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Låt säga att en kulturskribent inte kollar upp vem som är regissör/producent på säg Dramaten, hade det varit ok?

Nej - just det.

17 april, 2007 12:09  
skrev Blogger Alice:

Vad är ett "standardverk i den svenska historien"? Pratar du litteratur tror jag att de flesta kulturskribenter lätt kan nämna fler än 10. Och dessutom en hel del andra som utan att jobba med kultur har visst minne från sin skoltid.

18 april, 2007 16:37  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Ja, det var liksom underförstått att kulturskribenter kan fler utan att ens behöva tänka. Det är inte samma måttstock som gäller för tv-recensenter - det var min enda poäng.

18 april, 2007 16:39  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg