18 maj 2007

Att cementera segregationen

Gringo och Skandia inleder samarbete, grattis Skandia och gå och dö Gringo.

Skandia vill att fler i förorten ska börja pensionspara, Gringo gör tönttuff reklamkampanj med gaddningar om att Spara 4 Life. Bra så. Då tänker vi ett steg längre.

Ett av de största segregationsproblemen ligger i bostadsmarknaden. För att ta ett steg upp i samhället köper man sin bostad, sedan säljer man den med vinst och tar vinsten och investerar den i en ny bostad - i ett bättre område. Man kan tycka vad man vill om den saken, men i Stockholm är det fakta att det fungerar på det viset.

Nu vill Gringo att förortsbarnen ska investera sina pengar i något de inte får nytta av förrän de är så gamla att de ska dö, genious aint it. Istället för att spara de pengarna i fonder eller liknande som kan ge en bra avkastning inom tio år, istället för femtio, och därmed återinvesteras i något annat boende.

Skandia/Gringobanken cementerar bara bostadsegregationen och förortsbarnens möjlighet till att klättra på den där stegen som vi alla hoppar upp och ner på.

6 Kommentar/-er:

skrev Anonymous pontus:

"För att ta ett steg upp i samhället köper man sin bostad, sedan säljer man den med vinst och tar vinsten och investerar den i en ny bostad - i ett bättre område."

Ja precis så enkelt fungerar det. Räkna kallt med att ha en avkastning på 30% per år. Du kan tillochmed belåna på din bostad och konsumera upp skiten. Så länge du köper bostad vinner du. Hajjar du len.

Idiotråd.

18 maj, 2007 13:31  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Tyck du att det är ett idiotråd, står dig fritt att tycka så. En mindre rörlig bostadsmarknad är i alla fall inte något som någon vinner på som jag ser det.

Läs Nihad Bunar eller andra vettiga som skrivit om just bostadssegregationen så kanske du förstår att det är en avgörande sak för integrationen. Den behöver bli mycket mer rörlig än vad den är i dag, inte mindre rörlig.

18 maj, 2007 13:34  
skrev Anonymous Bosse:

Mediaeliten, som så urskillningslöst hyllade Gringo för några år sedan, tar nu avstånd från dem. Är de inte så heta längre eller?

20 maj, 2007 11:35  
skrev Anonymous Anonym:

Okej att du är tuff Skåne(?)bajare och så, men du kanske ska tänka en gång till innan du dödshotar bakom en trygg datorskärm? Sånt kan komma tillbaka.

20 maj, 2007 12:24  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

bosse: nyhetens behag har lagt sig ganska kraftigt får man väl säga angående Gringo. I fotbollsvärlden pratar man om att smekmånaden är över, det är ungefär så dramaturgin fungerar i detta fallet. Jag har själv aldrig trott på gringos reclaim av nedsättande ord, däremot har de i sina bästa stunder haft en god portion humor och en del av dem är riktigt roliga prickar.

Anonym: Dödshotar? Har jag gjort det? Var då? När? Hur? Nej, jag hotar inte och har du uppfattat något på det viset så har du missuppfattat mig helt enkelt. Smålänning är jag dessutom ursprungligen, från Värnamo närmare bestämt.

20 maj, 2007 14:12  
skrev Blogger Tim:

Kampanjen är faktiskt lite rolig, men man undrar hur de tänkte när de skulle sätta upp reklamen i "förorternas t-banestationer" (för så förmodar jag att de tänkt) - och pepprar medelklassghettot Kransen fullt med ads...?

26 maj, 2007 23:29  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg