27 april 2007

Hjärnspöken

Sverigedemokraterna lägger sig på 2,6 procent i den senaste undersökningen från Synovate Temo. Samtidigt har partiet aldrig haft en sådan exponering i våra massmedier.

På partikanslier sitter man nu och kliar rygg (socialdemokraterna) eller slickar sina sår (typ alla andra). På ett högkvarter är man nog mest konfunderad, gäller givetvis Sverigedemokraterna. Efter debatter i Adaktusson, Sverige i Fokus, Kvällsöppet och en tv-intervju med legendaren Ortmark borde fler tagit del av partiets politik. Lägg till detta en enorm mängd artiklar om och av partiets företrädare. Ändå ligger de där, orörliga eller på sin höjd som en fisk uppdragen på wobbler - sprattlande. Precis som fisken tänker nog sverigedemokraten i dag, va fan hände här då?

Sverigedemokrater är människor som lever i fullständig förnekelse, alla negativa siffror kan beskyllas på allt från massmediala konspirationer till att människor inte vågar säga deras partibeteckning i telefon - alla registreras säkert är tanken. Att folk kanske inte attraheras av deras politik är en tanke som fullständigt blockeras.

Marie Demker skriver i DN om den senaste undersökningen från SOM-institutet och visar att vi i alla fall är på rätt väg, även om det är en förbannat lång väg att vandra.

Anywho, dagens fredagshälsning går till alla sverigedemokrater som nu försöker hitta tänkbara bortförklaringar till dagens Temo.

Tänk om det är eran politik som folket föraktar?

5 Kommentar/-er:

skrev Blogger Joakim Larsson:

Skulle folket göra det, så är det naturligtvis helt i sin ordning om vi aldrig kommer längre. Hur det än blir med den saken kommer den politiska kampen ändå att gå vidare för dem av oss som inte önskar gå in i mörkret utan strid.

27 april, 2007 16:12  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

& det har jag all respekt för, det ska du veta att jag på allvar tycker.

28 april, 2007 15:02  
skrev Blogger Robsten:

Inför valet så hade TEMO siffror i sina undersökningar på 2.2% för SD (13-16 / 9)SIFO låg något närmare sanningen med 2.9%. Så du får väl räkna upp den verkliga siffran lite grann.

29 april, 2007 06:05  
skrev Anonymous Grue:

Din artikel innehåller ju knappt ett enda argument utan är bara billig retorik ("Sverigedemokrater är människor som lever i fullständig förnekelse" är ett bra exempel). Du borde kunna bättre.

46 % vill tydligen minska flyktingmottagningen - det är inte så lite, betydligt mer än SD:s röstsiffror iaf. Och detta trots att man talat i termer av "flyktingmottagning" vilket som det påpekas här är en vilseledande fråga då de flesta invandrare inte är flyktingar. Hade man talat i termer av icke-flyktingar hade siffran sannolikt blivit ännu högre.

Men jag kanske kvalar in i ditt "konspiratoriska SD-fack" med dessa funderingar. Du kan ju också fundera på varför en sån som Janne Josefsson - defintivt inte en med SD-sympatier - sagt detta:

"Vi journalister har ett oerhört ansvar för att flykting-och invandrarfrågor inte kan diskuteras på ett vettigt sätt. Vi har fungerat som journalister i en totalitär stat och målat upp bilden av det mångkulturella samhället som problemfritt - precis det som makthavarna har velat höra."

T o m han erkänner hur invandringskritiska mobbas.

29 april, 2007 11:45  
skrev Anonymous Zarrasvand:

T o m han erkänner hur invandringskritiska mobbas.

Jag är väldigt säker på att Janne Josefsson INTE sympatiserar med Sverigedemokraterna. Det är trots allt Sverigedemokraternas opinionsläge som Richards inlägg handlade om.

Men hey, snyggt att få in flyktingfrågan även ur denna snäva vinkel! Ni Sverigedemokrater brukar ju annars skylla er brist på breda politisk åsiker med att folk endast vill prata främlingsfientlighet med er.

Uppenbarligen är det tvärtom, det är ni som slänger upp en, ofta felaktig, siffra om invandringen och sedan vill idiottjafsa om den. Appropå "billig retorik"...

30 april, 2007 15:25  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg