06 juli 2007

Fack off Sd?

Landsorganisation har nu bestämt sig för hur de ska föra sin kamp för att Socialdemokraterna inte ska tappa fler röster till Sverigedemokraterna, skriver Svenska Dagbladet. Den som tror att sd jagar merparten av röster i kristdemokraternas väljarkår är förvirrad - och blind. Än så länge är det från arbetarkollektivet som sd hämtar merparten av sitt stöd.

Detta insåg Socialdemokraterna redan efter valet 2002, i alla fall i Skåne. Där togs en valanalys fram av bland annat Cecilia Eklund - nu pressis åt Mona Sahlin - som visade på just detta. Ett tag innan hade Daniel Poohl och Daniel Olsson presenterat sin valanalys som gällde västsverige och Sverigedemokraterna. Sd hade på den här tiden inte särskilt mycket intelligentia utan kopierade friskt från sin nemesis Expo. Författare till rapporten vill jag minnas var den nuvarandre pressekreteraren Mattias Karlsson, men jag är lite osäker på den punkten.

–Vi måste få fram våra värderingar, se till att ta debatten på arbetsplatserna och markera att det inte är okej med främlingsfientlighet eller allmänt politikerförakt. Det är inga lösningar på att man känner sig utanför, säger Anders Ferbe på Metall.

Han har naturligtvis rätt och det är en långsiktig strategi från LO, frågan är om tiden till 2010 räcker till.

För två år sedan drog LO igång ett projekt i Skåne som fick namnet jobbare mot rasism. Projektet tog sikte på just det som LO nu vill införa som ett landsövergripande mål. Tyvärr gick det ju åt helvete i Skåne i valet 2006, om man nu inte är sverigedemokrat. Då var det säkert mer klapp och klang.

Initiativet är bra, men det kommer också kräva en massa självrannsakan och att man vågar lära av sina misstag i Skåne för att lyckas på en nationell nivå.

Jag tycker mig också börja ana att socialdemokraterna kommer att försöka hamra in att sd enbart är högerpopulister, för att kleta ned motståndarblocket och det är en kamp som endast ett parti kan vinna på - sverigedemokraterna.

Mats Johansson, regionstyrelsens ordförande i Blekinge, blir den som löpande ska lämna förslag till partistyrelsen och bakgrundskunskap har han i mängder från staden Karlskrona där han länge var kommunalråd.

Jag och Mats Johansson har stått på olika kanter över vad som gjorde att sd kom in i kommunfullmäktige i Karlskrona redan 2002. Han menade att debatten om nationalsocialistisk front, som också kandiderade, gjorde att sd framstod som mer humana än de är. Från min sida påpekade jag då att jag hellre har sverigedemokraterna i fullmäktige än uttalade nazister. Jag är nämligen en av de som är fullständigt övertygad om att NSF hade tagit plats i fullmäktige om inte Sverigedemokraterna sent bestämt sig för att kandidera även i kuststaden i Blekinge. Partierna i Karlskronas fullmäktige satte nästan lika-med-tecken mellan sd och nsf, man hade inte någon större kunskap om Sverigedemokraterna men mängder om Nationalsocialistisk Front.

Mats Johansson blir säkert bra idéspruta gentemot partistyrelsen, frågan är om de lyssnar där uppe och om de lyckas prångla ut informationen i sin folkrörelse som sedan länge endast fungerar som distributörer av valpropaganda. Om inte, då ser det inte bättre ut vid valet 2010.

Rätt & Slätt tror att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen 2010 om inget oförutsett händer.

Tipparfacit för Rätt & Slätt är lite upp och ned gällande Sverigedemokraterna.
2002 tippade jag på 75 000 röster och hade fel med 1 300 skallar, huvudet på spiken.
2006 tippade jag på 120 000 röster och var således rätt off då de fick 163 500 röster.

Jag ska inte säga några siffror nu, det får jag återkomma med.

20 Kommentar/-er:

skrev Anonymous Holken:

Klart SD kommer in i regeringen frågan är bara med hur mycket 10% 20% utav svenska folkets röster ?

06 juli, 2007 11:19  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Regeringen lär de vara evigheter ifrån men antar att du menar riksdagen. De kommer inte få de siffrorna du verkar drömma om.

06 juli, 2007 11:24  
skrev Blogger garwik:

Se där ! Demokratins dilemma. Om nu SD är ett tillåtet parti så finns alltid risken att deras budskap lockar tillräckligt många väljare. De s.k. etablerade partierna kanske skulle fundera över varför SD's budskap ter sig mera lockande.

De senaste åren är fulla av exempel på dilemmat. I Österrike vann Jörg Heider och det blev stort buller i den europeiska gemenskapen och det mumlades om bojkott och t.o.m. uteslutning av Österrike. Österrikarna hade valt fel.

Hamas vann valet i Palestina och det var, enligt utsända valobservatörer, ett relativt juste val. Resultatet blev att världen vände ryggen åt palestinierna. Palestinierna hade valt fel.

Någon sade att om folket inte röstar som politikerna vill så får väl politikerna skaffa sig ett nytt folk.

06 juli, 2007 11:34  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Det är också det givna i en demokrati. Som liberal anser jag att de bästa krafterna vinner i slutändan, det är bara lite mer guppiga vägar då och då.

Angående Hamas så är det en grupp som faktiskt inte erkänner Israels rätt att existera och då kan man inte räkna med så mycket stöd från omvärlden. Däremot tycker jag att man ska ha dialog med dem för att ge dem möjlighet till att reformera sitt parti. Det är en långt mer komplicerad fråga med Israel/Palestina än det går att greppa.

Det finns inte något som säger att man måste älska andra länders regeringar, det är fritt fram att göra markeringar mot politiska motståndare. Det var väl ingen som hävdade att man skulle utesluta Österrike från EU på grund av hur folket röstat? Du blandar högt och lågt tycker jag och får till slut en gröt som inte säger någonting.

06 juli, 2007 11:47  
skrev Anonymous Anonym:

Kan man säga att du och Expo har misslyckats eftersom SD växer för varje val?

/SD-väljare

PS. Jag måste vara anonym för att inte förlora mitt arbete i demokratin Sverige.

06 juli, 2007 11:58  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Det beror på helt vilken syn man har på Expo. Jag har aldrig sett tidningen som den sista utposten som ska hålla sd utanför riksdagen, det är helt upp till väljarna. Expo tillhandahåller information, vad väljarkåren sedan väljer att göra med den är upp till dem själva.

Jag personligen vill inte ha sd i riksdagen, men det betyder inte att jag tror att jag är någon riddare som ska springa runt och mota sd från att komma in. Det är väl här missuppfattningen är ganska stor från sd:s håll. Expo är inte en organisation utan en opinionsbildande stiftelse och vi har små små medel och når inte massorna, det är väl knappast någon nyhet men jag tror ändå att vårt arbete är av stor vikt för framtiden.

Den som läser kan använda sig av informationen, den som inte läser och säger sig vilja kämpa mot sd tar jag inte på allvar och har inte några problem med att kalla dem hycklare.

Det är också vad jag skrivit om till exempel socialdemokraterna eftersom jag ser att de inte tar det på allvar, de säger en väldig massa men om man har minsta insyn i partiet så vet man att det inte var en superprioriterad fråga 2002-2006. Jag har ännu inte sett att det blivit någon större förändring med Mona Sahlin som partiordförande.

06 juli, 2007 12:03  
skrev Anonymous Trader:

Visst är det härligt, varje gång befolkningen bildar sig en uppfattning på bakgrund av den verklighet de lever i så ska detta "informeras" och "utbildas" bort. Är det inte sant att svenskar som bor i invandrarghetton far illa? Är det inte sant att Malmö har blivit nordens muslimtätaste stad och att kriminaliteten bland dessa är skyhög? Är det inte sant att majoriteten av överfallsvåldtäkter begås av invandrare? Och slutligen, är det inte sant att ytterst få om ngn av alla dessa sossepampar bor i ovanstående områden?

06 juli, 2007 13:30  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

& det går att skriva samma motargument mot dig och göra detta till en evinnerligen trött diskussion.

Öppna gränser, globalisering och ökad kunskapsnivå är lösningen på många problem. Plus klassiska lutheranska dopaminet, arbete.

Sd i regeringsposition och landet skulle ekonomiskt gå till ruinens brant och en kilometer eller så över den. Om de ska leva upp till sina handlingsprogram.

Trader: Är det din syn på invandrare att de är överrepresenterade i brottsstatistiken på grund av att de är invandrare? Då har vi olika sätt att se världen på, du är rasist och det är inte jag. Om det nu är så du på riktigt tänker.

Rätt & Slätt som hade bott kvar i Bergsjön om jag bott kvar i Göteborg. En enda gång har jag bott i ett fullständigt etniskt homogent bostadsområde och då var jag granne med Richard Jomshof i Karlskrona. Jag vill ha lite mer dynamik än så i min närmiljö.

06 juli, 2007 13:44  
skrev Blogger Mats Dagerlind:

Sossarnas problem är inte de pedagogiska som Ferbe och Johansson vill antyda i SvD: artikel. Det är verkligheten socialdemokratin har problem med, ett problem som de delar med samtliga övriga riksdagspartier.

Man vill avslöja sd:s "lögner" säger man men när man tittar närmre på mycket av det sd kritiserar så upptäcker man att där finns många sanningar också. Dessa är särskilt obehagliga för s av två skäl: 1) s har varit statsbärande nästan oavbrutet i modern tid och måste därför åläggas det tyngsta ansvaret för misslyckanden med integrationspolitiken och 2) det är främst arbetarklassen som drabbas av den misslyckade integrationspolitiken. Det är i miljonprogrammets bostadsområden, skolor, socialförvaltningar som misslyckandet kommer till uttryck.

I dessa förorter bor inga rikspolitiker oavsett partitillhörighet, ingen medelklass och definitivt ingen överklass. Det är lätt för den som inte behöver "leva i skiten" att ha en generös och tjusigt altruistisk inställning till invandring och blunda för problemen.

Se på Södertälje till exempel där nu 45% av invånarna är utlandsfödda. Är det vettig invandringspolitik? I många miljonprogramsförorter runt storstäderna är siffrorna ännu högre. I vissa skolor finns knappast en enda elev med svenska som modersmål.

Detta är inte integration, det är segregation, och det är så det nya klassamhället och utanförskapet skapas - det som s nu skyller den borgerliga regeringen för men som man själv i hög grad bidragit till.

För den arbetare som verkligen är trött på det mångkuturella samhället hjälper inte att s försöker beskriva sd som högerpopulister eller pekar på enskildheter i sd:s politik på exempelvis arbetsrättsområdet. För att vinna tillbaka dessa arbetare måste s göra en helomvändning och antingen stoppa invandringen eller ta fram en integrationspolitik värd namnet med tydlig assimilering som målsättning i motsats till dagens subkulturella ghetton, en politik som får de resurser den behöver, där man inte lastar över problemen på kommunernas förvaltningar och enskilda tjänstemän, lärare osv.

S är dock knappast i stånd till en så svidande självrannsakan av sin egen praktiska politik och därför kommer man heller inte att lyckas hålla sd utanför riksdagen.

06 juli, 2007 13:45  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Glömde också en sak Trader: Svenska befolkningen? Menar du att befolkningen är synonymt med mindre än fyra procent av alla röstberättigande i ett val?

Visst är det fantastiskt hur ni läser statistik?

Det som de nya siffrorna säger är att ni ligger precis under gränsen till riksdagen. För att ha en suck i ett riksdagsval krävs det nämligen en presumtiv väljarkår på runt 20 procent. Forskningen visar att endast var fjärde-femte gör som de kan tänka sig. Ni har således inte stöd av några 16 procent i ett riksdagsval om det vore i dag. Det är sådana saker som gör att sd bröstar upp sig och tror att de redan är över tröskeln till helgeandsholmen.

06 juli, 2007 13:48  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Mats Dagerlind:

Absolut. Integrationen är åt helvete för att det var något man trodde skulle lösa sig av sig självt. Det har varit idiotiskt tänkande från socialdemokratin. Den andra delen som varit ett stort ok som motverkat integration är att staten haft ett obegagligt von oben-perspektiv på invandrade personer som att de behöver tas om hand om.

Jag personligen var mycket förvånad över den synen när jag kom till Stockholm första gången. I min hemstad Värnamo hade vi nämligen inte dessa problem, vilket tidningen Fokus mycket riktigt pekade på för några veckor sedan. Det som behövs är jobb, jobb, jobb. Starka sociala nätverk där nya människor ses som en bra kraft och lite hederlig piska och morot. DÅ funkar integrationen. Det är Värnamo ett litet exempel på och Kanada är ett exempel på att det fungerar i större skala. Det får dock inte finnas någon lesse-fairez tanke kring dessa frågor. De löser sig inte av sig självt men det handlar inte nödvändigtvis om fjantiga ABF-kurser eller liknande.

Problemetatiken återfinns i att Sverige på något märkligt vis inte lyckats öka antalet arbetstillfällen sedan 1980-talet mer eller mindre. Det oket har socialdemokraterna ett stort ansvar för, mycket viktigare och större än att integrationen inte funkat. Saker hänger faktiskt ihop, det är det som sd sällan visar på i sina program.

SD: Invandringen kostar 300 miljarder! De pengarna ska gå till pensionärerna istället. Punkt.

Frågan är då vem som ska serva pensionärerna. Utan invandring kommer vi stå oss fullständigt slätt när de stora pensionsavgångarna träder i kraft.

06 juli, 2007 13:56  
skrev Blogger Mats Dagerlind:

Hur Sverige klarar den framtida försörjningen av våra äldre är delvis en fråga om hur befolkninskurvan ser ut men kanske mer en fråga om fördelningspolitik och vilka uppgifter i samhället vi vill prioritera.

Jag har lite svårt att se framför mig att massinvandring från Irak och Somalia ska lösa problemet med äldrevården. Och även om vi anställde alla dessa inom äldreomsorgen och hemtjänsten så är en följdfråga om våra gamla inte på sin ålders höst har rätt att möta människor i dessa serviceyrken som talar svenska och har rötter i det svenska samhället.

Äldreomsorg har en social dimension som man idag i stort sett bortser ifrån från politiskt håll. Dessa yrken har idag mycket låg status och mycket låga löner. Är det bara de mest svårplacerade på arbetsmarknaden som ingen annan arbetsgivare vill ha (där av naturliga skäl nyinvandrade oftast hamnar) som ska ta hand om våra äldre?

06 juli, 2007 14:10  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Eftersom jag har jobbat inom både hemtjänst och det som kallas för långvården så vet jag att det är viktigt med den sociala verksamheten och att det inte bara är att dosera medicin och lägga om liggsår.

Naturligtvis ska de som arbetar på en sådan position kunna tala svenska språket. Kanske inte fläckfritt men tillräckligt bra för att kunna sitta ner och gagga och ta en kopp kaffe med våra äldre.

Status och löner ska pressar upp, det gör de bäst genom ökad konkurrens och fler alternativ på marknaden - alltså försäljning och större möjlighet för de anställda att ingå kooperativ för att driva en avdelning eller ett gruppboende eller vad det nu kan vara. Jag tror de vet bättre hur vården ska bedrivas än landstinget som sitter några mil från verksamheten. Detta står också på dagordningen och man kan bara önska att det blir lite ökad takt på det hela.

06 juli, 2007 14:18  
skrev Blogger Mats Dagerlind:

Men ökad konkurrens inom den här vårdsektorn är ju långt från den lilla personalkooprativmodell som målats upp av de borgerliga partierna. I stället är det stora och ofta inte ens svenska vårdbolag som lägger underbud i upphandlingarna och sedan driver vården på nedre smärtgränsen, med låg personaltäthet, låga löner och utan respekt för den svenska kollektivavtalsmodellen.

Med sådan konkurrens pressar vi inte upp status och löner, snarare tvärtom.

Rent allmänt är det också problematiskt att införa konkurrens inom en offentligt finansierad sektor där den som köper tjänsten inte är kunden.

06 juli, 2007 14:50  
skrev Blogger Barbaselo:

Redaktör Slätt skrev lite längre upp: Öppna gränser, globalisering och ökad kunskapsnivå är lösningen på många problem. Plus klassiska lutheranska dopaminet, arbete..

Jag har en fråga till redaktör Slätt.

VILKA problem hade vi i Sverige innan vi ökade invandringen?

Som jag minns det från 60-talet, så räckte det med att en förälder i hushållet arbetade. Mormor på ålderdomshemmet hade det bra, och alla elever fick nya böcker varje år - som dom dessutom fick behålla efter årets slut.

Jag förstår inte de människor som tycker att mångkulturism är bra.
På vilket sätt?

Vad var det som var fel i Sverige FÖRE att vänstern introducerade begreppet "politiskt inkorrekt", vilket därmed gjorde att partierna förlamades och kunde inte framföra kritiska åsikter lika fritt som tidigare. Se gärna Wikipedia om Politiskt korrekthet. Sovjetiskt påfund.

Och det trivs vi med idag? Inte jag i alla fall.

06 juli, 2007 14:51  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Dagerlind: Spännande, då borde facken driva blockad ju. Så görs ej och med tanke på hur galna facken blivit på att starta blockader så förutsätter jag att de inte försitter en chans att så göra.

Den som lägger ut en beställning är den som är ansvarig för att rätt nivå ska hållas, sedan förhandling, den som är billigast ska göra jobbet. Missköter de sig ska de böta hårt för det, som jag ser det. Enkel skön kapitalism. Jag tycker också att små och medelstora företag är det bästa, annars hamnar man i samma sitution med landstingen med att det är långt från maktbeslut till verksamhet.

Barbaselo: Du har en romantisk bild av verkligheten och det håller jag inte emot dig. Däremot kan du ställa dig frågan vad Sverige hade varit för land i dag om vi protektionistiskt hade låst in oss, satt upp egna tullar mot omvärlden. Det funkar inte så, gilla det eller inte. Globaliseringen är här sedan länge och den som vill skörda dess frukter gör bäst i att öppna upp sig så mycket det bara går.

I din värld tror du säkert att levnadsnivån var bättre på 1960-talet än vad den är i dag, det spelar ingen roll att all fakta talar emot det. Vi har en köpkraft i dag som slår alla rekord, möjligtvis måste vi räkna bort åren på 1980-talet när alla lurade sig att tro att de hade en större köpkraft än de de facto hade.

Jag trivs i dag även om det finns löjligt mycket som går att göra något åt och förbättra.

06 juli, 2007 14:59  
skrev Blogger Knute:

Sverige har till skillnad från de flesta europeiska länder inget invandringskritiskt parti. Därför dessa öppna gränser och muslimska massinvandring. Södertälje lär ha 50 procent invandrare inklusive andra generationen. Malmö likaså. Landskrona är på god väg. Och så vidare.

Ännu finns tid att göra något åt invandringen på ett rimligt civiliserat sätt. Om vi väntar för länge kan det komma värre partier än Sverigedemokraterna. Bäst att rösta in SD i riksdagen! (Tycker jag fast jag är liberal)

06 juli, 2007 16:16  
skrev Blogger Barbaselo:

Herr redaktör!

Jag ställer mig frågan vad Sverige varit för land idag om vi protektionistiskt låst in oss.

Svaret som poppar upp i min inre monolog, är att Sverige hade varit som t.ex Finland, Norge eller Danmark.

Jag fick dock inte svar på min fråga, nämligen VILKA problem hade vi i Sverige innan vi ökade invandringen? (D.v.s vilka problem minskade i och med ökad invandring?)

Jag må vara trög, men på vilket sätt är öppna gränser och ökad globalisering lösningen på många problem?

Sverige har handlat med utlandet sedan urminnes tider, utan att ha haft öppna gränser. Vi har haft porslin, bananer, hamburgare etc. i Sverige utan att behöva ta med tillverkarna/odlarna/kockarna.

Om t.ex. Thailand vill köpa sex JAS-plan, betyder inte att dom vill ha svenskar som följer med och flyger dom. Sverige (och Thailand) är ändå tillräckligt globaliserade.

Öppna gränser kan jag hålla med om till en viss nivå. Antalet människor som tillåts komma till Sverige bör balanseras mot antalet människor som lämnar Sverige.

Sverige är som en buss, där alla säten och ståplatser är upptagna, men ändå släpper chauffören på nya passagerare.

Segregationen är ett problem som har uppstått i och med ökad inflyttning i landet.

Om jag flyr till ett annat land, så vill jag såklart bo i de områden där mina landsmän bor. Jag bidrar därmed till segregationen.

Och det går inte att integrera människor som inte vill bli integrerade.

Du skriver om levnadsnivån som om det vore samma sak som köpkraft.

Då kan man fråga sig vart alla pengar tar vägen. Vi har högre löner idag än på 60-talet. Vi har högre skattesatser än på 60-talet.

Ändå har skolbarn och äldre sämre standard idag än på 60-talet.

Varför?

Du har rätt i att de som är 20-60 år har mer materiell rikedom idag än på 60-talet, men hur kul är det på en skala, där t.ex. barnen är så stressade och upptagna att dom inte ens har tid att hälsa på mormor på "hemmet".

06 juli, 2007 17:35  
skrev Blogger Barbaselo:

Knute !

Grattis! Det är ibland svårt att hitta rätta ord, för att få fram vad man vill ha sagt - utan att stämplas som rasist.

Du lyckade tycker jag.

Andra synonymer, såsom patriotism, nationalism anses ju idag som negativa ord i Sverige. De epiteten hyllas i t.ex. USA och stora delar
av världen. Men inte här.

Sverige är (så vitt jag vet) det enda land där ordet "osvensk" beaktas som något positivt.
Hur sjukt är inte det ?

Är vi inte stolta att vara svenskar?


Jag håller med dig till fullo. Sverige saknar invandrarkritiska partier.

Och startas något, så är det plötsligt rasistiskt.

Den stämpeln kommer sällan från partiet självt, utan från de som formats av massmedias politiska korrekthet.

Jag har själv funderat på att rösta på SD, men jag tycker att dom inte profilerat sig speciellt mycket i andra, också viktiga, frågor, som t.ex. sjukvård, skolor, EU m.m. m.m.

07 juli, 2007 23:15  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Knute: Då anser jag att du borde ta och omvärdera ditt ställningstagande som liberal. På vilka premisser anser du att sd behövs i riksdagen, om du nu anser att du är liberal?

Barbaleso:
OM Sverige hade haft ett protektionistiskt förhållningssätt till omvärlden så hade vår ekonomi inte varit glad alls. Vår exportindustri, som är enorm, hade varit lika med noll. Hade vi satt upp egna tullar hade knappast handeln med Tyskland varit så stor som den är i dag. Tyskland hade hittat ett annat land där de slapp tullarna, ett land inom EU:s gränser.

Om du menar allvar med att vi skulle ha låst in oss själva kan du knappast dra paralleller till Danmark eller Norge, möjligtvis Finland i viss mån.

Du har precis som sd ett märkligt resonemang kring detta med globalisering. Att vilja dra nytta av fördelarna med frihandel till exempel men inte vara med att betala en liten del av EU:s kostnader. Äta och ha kvar kakan och allt det där.

Bussexemplet (m.fl.) håller inte, då anser du att en marknad är statisk och så funkar inte marknaden, den är förbannat mycket mer dynamisk än så. En motfråga för att du ska inse det märkliga i ditt resonemang. Säg att Sverige i dag hade 10 arbetstillfällen, skulle de inte kunna bli elva? Går bussar inte att bygga större? Är buss det enda transportmedlet? Nej, när bussen blir för liten bygger man större och man bygger ut. Man bygger tunnelbana eller spårvagnar. Man ökar trafiken, fler bussar och fler tåg på samma tid. När tågen står efter varandra så bygger man ett nytt spår för att kunna ta hand om resenärerna. Ditt sätt att resonera är så inrutat att det finns inget utrymme för dynamik. Du har en retorik som hämtad ifrån högstadiet.

Segregationen, håller med. Den är ett problem. ALLA väljer dock inte att bosätta sig med sina landsmän. Där har du en syn som skiljer sig från mig. Jag anser mig inte ha mer referenspunkter som stämmer överens med en etnisk svensk än jag kan ha med en marockan, kurd, polack, amerikan eller tysk. Jag har ett annat system som är på individnivå. Jag har mer överens med en journalist från NYC än med en plåtslagare i Bollnäs eller för den delen en riskkapitalist på Östermalm. Så är det bara, lika barn leka bäst betyder inte att det är hudfärgen som avgör. Dock finns det en anledning till att mediageggan i Stockholm till exempel känner varandra.

Förresten, är det du och sd som ska bestämma vilka som inte anses kunna bli integrerade? Vilka är de? Hänger det ihop med deras tro eller med enskilda individers idioti?

Richard - utan några som helst problem med att sätta epitet patriot på mig själv. Patriotism har inget med nationalism att göra i min värld, dock.

09 juli, 2007 10:37  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg