20 september 2007

Sprutreportern - min vän

Rubriksättare är kreativa människor, det ska ni veta. De kan få vilken story som helst att bli mer intressant än vad den är i verkligheten. De kommer på såna roliga saker.

I dag slår Resumé på stora trumman om min briljanta vän Johan Ronthén. Han benämns som sprutreportern. Det är ju magiskt.

Vill fortfarande hävda att säkerligen hälften av de 40 sketcher vi gjorde under sommaren till Ballar av Stål är lysande och provokativ humor. Det är något ni aldrig kommer få ta del av. Jag tycker synd om er, förstås.

8 Kommentar/-er:

skrev Blogger Jimmy S. Windeskog:

Varför lägger ni inte ut denna form av "humor" på Expos sida? Verkar ju vara i stort sett samma idé och projekt.

20 september, 2007 15:06  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Jag hade gärna sett att allt hade lagts ut på Strix hemsida eller på en ny youtubesida, men det är rättigheter vettu. Det är det seriösa svaret på en barnslig fråga.

Skicka sedan gärna ett signerat exemplar på din bok om tiden i sd. Jag betalar givetvis.

20 september, 2007 15:09  
skrev Anonymous andreas:

Bor i england och har inte riktigt hängt med i debatten om ballar av stål, bara läst om vattenattacken. Skulle det bli en svensk version av det engelska? Och vem skulle i så fall stå för den urbana sporten?

21 september, 2007 02:01  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Japp, vi köpte formaträttigheterna från Channel 4 och meningen var att det skulle sändas nu under hösten men SVT lade ner projektet efter en liten medial storm.

Killen som gjorde Urban Sports heter Martin Soneby, en av sveriges absolut bästa stand up-komiker. Skriver mängder med material till andra och har nu startat en turné med Magnus Betnér.

21 september, 2007 09:37  
skrev Anonymous andreas:

Allt detta för lite vatten på statsminister? Och det finns ingen möjlighet att se det någonstans någonsin?

21 september, 2007 23:38  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Skulle misstänka att om det klippet kommer ut så skulle det kosta Strix hela produktionsbudgeten och det vore inte så populärt hos ledningen. Så tyvärr, det blir nog aldrig något som kommer visas. Vet faktiskt inte ens var materialet finns nu, tror svt har allt och att det ligger i ett bergrum. Typ.

24 september, 2007 09:39  
skrev Blogger Jimmy S. Windeskog:

Jodå Slätt, klart du skall få boken om du vill ha den.

Jag antar att den skall skickas till Expos box då?

(nu tar det väl en liten studn dock, jag har ju ingen organisation att använda längre så korrläsningen görs bara av kamrater rent ideellt och då är det ju svårt att tjata på att det skall gå snabbare. Inget tempo som för er med Funeboboken alltså).

24 september, 2007 18:29  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Skicka hellre den till Strix, det går bra mycket snabbare.

Vet själv hur det är att skriva böcker och korret är det segaste och även det viktigaste, både innehållsmässigt och textmässigt. Men jag är lätt dampig av mig när det gäller att få ut en text när den väl är skriven, men det är bra att det finns andra som hejdar en lite så att det blir bra läsning också. Ser mycket fram emot när den än kommer.

Funeboboken var vi nog sex personer som gjorde på en månads tid. Så det går att göra saker fort, men det är inget jag rekommenderar för då får man jobba dygnet runt och sova på jobbet och käka Gorbys piroger i lite för hög utsträckning.

26 september, 2007 07:58  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg