17 augusti 2006

Grattis DN - en riktig tidningsman

Det är väl bara att gratulera Dagens Nyheter till dess nye chef, Thorbjörn Larsson. En sådan snabb tillsättning av en ny chefredaktör säger oss det som många misstänkt, Jan Wifstrand fick kicken så det sjöng om det.

Thorbjörn Larsson är en logisk Bonnierlösning, en effektiv sådan också. Han har vänt på två skutor som jag kan komma ihåg: Expressen och Sydsvenskan. Nu har turen kommit till Dagens Nyheter.

Något förvånande är det kanske ändå, med tanke på spekulationerna som var efter Wifstrands snabba avgång. Det talades vitt och brett bland mediekännare om att det skulle bli en konservator - allt annat än en Thorbjörn Larsson. Känd för att göra stora omstruktureringar och få nytt blod in i en dalande tidningsförsäljning. Han är också en visionär rent publicistiskt, det är i alla fall den uppfattningen jag har fått när jag träffat honom.

Och ni kan ge er att det knorras i DN:s kulturkorridorer. En kvällstidningsman på fina DN, voine han får att göra.

Tillägg: Jag ska försöka att alltid hitta den som var först med en nyhet. Den här gången mannen med närkontakt till mediebranschens topp, Rolf van den Brink på Dagens Media. Lite finare, lite bättre, mer klass - än Resumé alltså.

2 Kommentar/-er:

skrev Anonymous Björn:

DN kommer att leva i intressanta tider, som den gamla kinesiska förbannelsen säger. Men jag är glad att de tog in en förnyare (jösses vad DN behöver en sån) istället för en förvaltare. Men DN har ju en tendens att sluka sina chefredaktörer...

17 augusti, 2006 18:31  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Björn: Risken är att folk tror att de kan köra med Thorbjörn Larsson, och de kommer bedra sig något gruvligt. Han äter upp dem med hull och hår. Titta på förändringarna han gjort på först Aftonbladet, sedan TV4, Expressen och Sydsvenskan. Jag tror att kulturnissarna på DN är livrädda för tillfället.

18 augusti, 2006 11:40  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg