16 augusti 2006

Humor på hög/låg nivå


Med anledning av att en person anställd inom kyrkan igår erkände att han begått brott mot griftefriden så skrattade jag kopiöst. Inte med anledning av brottet, men det förstår ni nog.

Nej, jag skrattade högt när jag såg eminenta och supertrevliga Anna Bässén som är medicinreporter här på Expressen. Hon skrev om nekrofiler som något vi inte vill ska finnas, en form av förträngning i stora mått kan vi väl kalla det. Inte heller det var det roliga.

Nej, utan under våren hade vi Anna som gäst i Studio Virtanen med anledning av att hon tillsammans med forskaren Niklas Långström släppte boken "Pervers? – om sex utöver det vanliga". Det blev av förklarliga skäl en intervju om perversioner där Virts hade rankat sina favoritperversioner som han läst om i boken.

Listan sitter kvar borta vid Tessans område på Strix och jag kommer ihåg att den toppades av Dendrofili – het på träd. En kvinna intervjuades som var tillsammans med Träd, troförlovad om man så vill. Vi tyckte alla att det var vackert, på ett lätt skruvat vis.

Men det riktigt roliga i intervjun kom just när Virts började fråga ut Anna om nekrofili. Efter inte alls så lång tid spårade det ur typ rätt kraftigt. Hittar inte programmet så det är inte ordagrant, men inte heller långt ifrån.

Fredrik:
Varför är det här så farligt då?

Anna (med något höjda ögonbryn):
Ja, alltså till att börja med så är det ju olagligt.

Fredrik:
Ja, men ingen tar ju någon skada av det.

Anna (med hyfsat uppspärrade ögon):
Eh, ja men tänk på familjen.

Fredrik:
Men alltså, man behöver ju inte säga något till dem.

Anna (som förstelnad):
Eh, det där får nog stå för dig.

Fredrik:
Oj, dålig stämning här i studion igen. Jag tror vi går vidare.

Apropå det där med dålig stämning så ska jag be att få återkomma till det. Vi jobbade rätt hårt ibland för att skapa en genuint dålig stämning, det tyckte vi var humor. Tyvärr uppfattade inte alla gäster det. Filip Hammar, Regina Lund och Ebba von Sydow var några av dem som inte hängde med i svängarna, vilket framgick minst sagt tydligt i rutan.

Gårdagens förälskelse: Dramatenstjärnan Livia Millhagen.

0 Kommentar/-er:

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg