13 november 2006

Ja, så kan det också vara

Hade först tänkt att bara publicera ett citat och sedan önskat att Hammarby skulle agerat sådär förra året i matchen mot FC Mittjylland i Royal League hemma på Söderstadion. Sedan läste jag hela artikeln och allt var inte så enkelt, milt uttryckt. Eftersom jag tidigare berömt den tyska fotbollskulturen för att vara fri från inblandning från centralt håll och där supportrarna - utifrån sett - klarar sig själva och håller rent, så är det väl min förbannade plikt att säga att tydligen har även detta myntet två sidor.

Citatet jag hade i åtanke när jag läste Svenskan imorse var som följer:

Ledningen för Dynamo Dresden gick dagen därpå till skarp
attack mot polisen som beskylldes för att stå bakom ”en orgie av våld” med attacker på ”fredliga fotbollsvänner, barn och kvinnor”.


I fallet med dels marschen ut till Södertälje Arena och hemmamatchen mot Mittfyllan så var det polis och säkerhetspersonal som var drivande i att det blossade upp läktarvåld. Våld som startades av just pumpade snutar med teleskopbatonger och säkerhetspersonal med sjukt små kukar. Plus ett gäng livrädda poliser när de förstod att det inte tolererades vad som helst från Hammarbyklacken.

Återigen. I Hammarby måste måste måste Thunell/Berg bort - fort.

Uppdatering:

Inte för att man alltid (läs nästan aldrig) ska tro på rykten, men om det är sant att TA, Bajens sportchef, är så här inkompetent så vet man knappt vad man ska tro.

"Det florerar rykten (som bekräftades idag av aktiv spelare)angående " en brasiliansk offensivt lagd spelare som varit i Svea Rike i 4 veckor (för att provspela med Bajen) men som ännu INTE ens visat sig på träning för att en viss T.A inte hört av sig"

0 Kommentar/-er:

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg