07 november 2006

Ni kan dra åt helvete

"Niiiiiiii kan dra åt helvete, niiiiii kan dra åt helvete, ni kan dra åt helvete - Hey hey hey!"

Hammarby är ett fenomen, inte bara en klubb. Inte ens när vi lämnade amatörtankarna på 1990-talet (väldigt sena nittiotalet) så lyckades klubben skapa en genomtänkt bra organisation. I dag har vi en gammal nazist till säkerhetschef, som har en avgrund mellan sig och de aktiva supportrarna och vi har en gammal kanslichef som är sportchef. Båda måste bort, pronto. Säkerhetsmässigt är det en drös till som står under Thunell som måste bort - men Thunell är den som först måste petas. Då kan vi kanske börja lösa den gordiska knuten mellan Hammarby som styrelse och Hammarby som laget i supportrarnas hjärtan.

Värre, mycket värre är det dock ställt på värvningsfronten. Detta finns det en ansvarig sportchef för, han heter Thomas Andersson. Han måste på något vis leda amatörligan när det gäller sitt jobb i allsvenskan. Dagens Expressen säger ganska mycket om den här mannen. Pablo Pinones-Arce har varit tydlig hela vägen, han vill inget hellre än spela för Bajen. Hammarby har inte sagt ett käft till honom, på något annat sätt går det inte tolka det under hösten. När väl Pablo går ut och säger att nu kan han inte vänta längre så är det fortfarande tyst. En vecka senare, då är det tydligen dags att ge ett erbjudande till Pablo. Jag misstänker att det var det sjukaste skambudet i mannaminne som lades fram inför Dvärgen.

Thomas Andersson gjorde också att José Monteiro de Macedo blev en sjukt mycket dyrare affär än nödvändigt. När José tog sina första stapplande steg i Hammarbys startelva var det ingen annan klubb som kände till honom. Det hade räckt med kvittot från den matchen för att ge José ett ok kontrakt på fyra år eller så, men nej. Thomas Andersson väntar tills Malmö insett vilken jävla bra mittback det där är, som dessutom kan spela kant i backlinjen och knata upp på mittfältet om så skulle vara nödvändigt. Malmö erbjuder ett mycket fint kontrakt för en oprövad spelare, 60 000 kronor i månaden och en sign-on bonus på en halv mille. Hammarby hade tydligen erbjudit typ halva lönen och noll signing. Men José har ett Bajenhjärta och bad om ett nytt kontrakt, gick ner till 50 000 kronor i lön och stannade. Hade han stuckit hade det varit en hel djurkyrkogård utanför kansliet med grishuvuden. TA räddades av att José inte kunde tänka sig att spela för ett annat lag. Det var alltså inte styrelsen som fixade allting utan det vi kallar för Bajen.

Nu återstår att se om Pablo stannar, och gör han det beror det enbart på grund av hans kärlek till klubben och fansen - inte för att Andersson agerat. Tydligen gör också nya tränaren Tony G sportchefens jobb numera och ringer runt till lovande spelare.

Petur till sportchef för Hammarby. Ett jävla Bajenhjärta, (troligtivs) bra kontakter i England, Norge och Island, bra kontakt med tränare och övrig spelartrupp.

Förresten ska det sista sägas också om årets allsvenska säsong. Hammarby hade i söndags en sjukt viktig match. Det hade kunnat sluta hur som helst, nu till det bästa men borde inte VD Henrik Appelqvist göra som andra supportrar. Vi försakar pengar, tid och liv för att följa Hammarby Fotboll. Appelqvist har det som jobb men var inte på plats. Det finns faktiskt en anledning till att folk ibland på allvar och ibland i ren desperation skriker "Avgå. Alla. Nu."

0 Kommentar/-er:

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg