21 juni 2008

Centerpartiet vill censurera mig

Välkommen till verkligheten Lena Forsman, kommunikationschef, för Centerpartiet. Du förstår när någon försöker att få en fri röst censurerad så slår det tillbaka.

Den här gången som förstanyhet på DN.se. Hoppas att du tycker att det var värt det.

Förresten. Jag måste återigen säga till mina chefer att jag älskar er. Henrik Stenlund, du är en klippa.

Smålandspostens Martin Tunström och Marcus Svensson:
Vi tycker verkligen inte samma sak om FRA-lagen, men jag tackar för att ni står emot idioter av den här sorten.

Till övriga som mailar, och ni är många, så vill jag bara säga att jag älskar er.

Jag är en person som aldrig kommer att agera självcensur på bloggen. Jag kommer alltid att erkänna att det finns känslor som kärlek. Finns det kärlek så finns det hat och det kommer jag aldrig att förneka eller dölja.

Och ja, jag har nu pratat med DN:s Ossi Carp och gett min syn på saken så en uppdatering av artikeln kommer nog rätt snart.

Tills nästa gång, nu går vi på läsken här efter att Norge gjort sitt sista öråd för Expedition Robinson 2008.

64 Kommentar/-er:

skrev Blogger Thomas B:

Fan vad rätt! Har aldrig stött på din blogg förut, men jga kan bara säga: klockrent. Behöver bevisligen inte säga "stå på dig" heller :)

21 juni, 2008 13:46  
skrev Blogger Hogrelius:

Riksdagsmännen försöker att lura Svenska folket!

Den manöver som regeringen nu slog in på vad gäller FRA-affären lurar åtminstone inte mig.
FRA kanske tom. har sin stordator igång redan? Vem och hur gick det till när de fick pengar till denna investering??Hur mycket och när?
Frågor som är ytterst viktiga att få reda på eftersom sossarna sprider dimridåer. Det bör redan under deras regering beviljats pengar till FRA?

Jag upprepar en gång till och uppmanar andra till att börja tänka efter :"vad är det för samhälle vi vill ha"?

Vill vi verkligen ha ett kontrollsamhälle där staten kan kolla allt vad vi gör i våra liv.Det räcker nu!

Jag trodde verkligen inte att en borgeligt liberal regering skulle utsätta oss för denna förbannelse.
Att socialdemokratin vill ha ett kontrollsamhälle liksom övrig vänster, detta vet varenda tänkande människa eftersom det ligger i socialismens innersta väsen. Ska vi verkligen ha ett samhälle liksom DDR:s STASI?
Ska borgeliga partier som talar om individens frihet genomföra Europas värsta kontrollsamhälle? Något är sjukt och unket i denna affär , de döljer något för oss!Ikväll röstade de borgeliga igenom det ruttna förslaget. Birgitta Olsson från FP var den enda som la ner sin röst.
Idag skrevs det historia med andra ord.Sverige avskaffade yttrandefriheten och meddelarfriheten per trådbunden uppkoppling.
Men som sagt var , om man vill avslöja något så får man ta andra kontakter. Terrorister och andra brottslingar har sedan länge insett att det inte går att använda sig av mail om man inte krypterar dem ordentligt. Statsapparaten slösar bort sina pengar i onödan med att bygga upp denna kontrollmaskin. Dessutom har det här redan givit Sverige vanrykte i världen,vi blir jämförda med olika diktaturstater med all rätt!
Vem och vilket IT-bolag vill satsa på Sverige nu?
SÄPO registrerade mig när jag skrev vanliga insändare i våra dagstidningar.Hemligt står det på dessa avsnitt i min akt vilken ni kan se här på min blogg i tidigare skrivningar. Hur blir det inte nu när olika mail fastnar och läses av någon klantig tjänsteman som lägger in dessa i en speciall folder.
Sedan när man har fått in några oskyldiga mail till i denna folder då får inte folk ett tu tre de jobb som de söker!

Nu har nog också myndigheterna lärt sig att inte göra och säga som de gjorde till mig på sin tid:"du borde ha fått det här jobbet men jag får inte anställa dig men jag vet inte varför"!

I och med det här så vidhåller jag vad jag sa tidigare, jag kommer ej att någonsin mer kunna rösta på något av de partier som står bakom denna nya äckliga lag!

21 juni, 2008 13:53  
skrev Blogger johan:

Helt underbart. Bara ett bevis på hur liberal hon är denna kvinna. Jag hoppas du fortsätter i samma anda inte för att att jag stödjer påhopp utan för att jag stöder det fria ordet. Bra jobbat!

21 juni, 2008 14:04  
skrev Anonymous Nima:

Jag älskar din chef också! :)

21 juni, 2008 14:06  
skrev Anonymous Anonym:

För att lägga mig på din nivå: Jag tycker du verkar vara sjukt egocentrisk.

FRA får gärna ta mitt DNA om det leder till att några människoliv kan räddas. Föreslår att du läser en kurs i sannolikhetslära för att kunna bedömma risken att uppgifterna missbrukas.

21 juni, 2008 14:07  
skrev Anonymous Thomas i London, UK:

Det enda som var bra med kommunikationschefskans svar avr att den hamnade pa DN. Och att din blogg blev rikskand.

Haller med dig fullstandigt. Spot on.
Det ar en sak att tala for hoga ideal och frihet, att sedan vika sig sa ytterligt ynkligt som flertalet liberaler har gjort. I min bok forpassas man darmed omedelbart till den kategori manniskor som inte star for vad de sager, dvs en sk "fitta" (ingen anknytning till kvinnliga genitalia).

Har finns inga vinnare, bara forlorare, da vi inkranktar pa vara friheter tar vi ett steg nedat pa stegen, och det ar nastan omojligt att kliva upp igen. Det finns en grans som inte far passeras, ratt vad det ar finns det inga mera steg att sta pa och vi faller handlost ner i en kontrollstat ur vilken endast krig och revolution kan leda upp iljuset igen. Ar det verkligen dit som "var" Riksdag vill leda oss medborgare?

21 juni, 2008 14:19  
skrev Anonymous Anonym:

Har precis mailat tanten och meddelat att en polisanmälan kan vara nära förestående. Det hon försökt göra är lagvidrigt och bör prövas i domstol.

//Majken

21 juni, 2008 14:25  
skrev Anonymous linnea:

Till anonym:
frågan att ställa är väl snarare hur nödvändigt det är att ett land som Sverige behöver sådan övervakning.

Till Slätt: Bra jobbat! ska fortsätta följa din blogg! Vi behöver folk som säger vad de tycker rätt ut och som står för sina åsikter!

21 juni, 2008 14:26  
skrev Blogger Hama:

Hahaha!
vilka jälva nötter som snackar om kränking, vad har inte de gjort mot det högteknologiska svenska folket!

21 juni, 2008 14:30  
skrev Anonymous daniel:

Är det yttrandefriheten som står på tur nu?

Ja, FY FAN!

21 juni, 2008 14:32  
skrev Anonymous Anonym:

Vilken tur att du har en sådan bra chef! Tyvärr så gäller det inte för alla chefer. De är osäkra och de faller lätt för ett sådant mail som Lena skrev. Då blir den anställde tillrättadvisad. Så är det för många anst'ällda i Sverige idag. Värre kommer det bli framöver på grund av att vår yttrandefrihet försämras.

21 juni, 2008 14:40  
skrev Blogger Thomas B:

Anonym (som skrev 14:07): Inser du att dessa prover är till för forskning och INGET annat? Tänk på hur många tusentals mödrar som blivit grundlurade. Istället för att deras barns blod används till forskning så används det för att lägga dem i en gigantisk DNA-databas! Detta har de aldrig gått med på, och jag kan lova dig att de inte kommer bli tillfrågade innan lagen blir verklighet heller.

21 juni, 2008 14:42  
skrev Blogger Baudelaire:

Bravo! Klockrent! Gott åt det idioterna... hoppas de fortsätter göra bort sig!

21 juni, 2008 14:51  
skrev Blogger wille:

Fan Richard, du kommer antagligen inte behöva betala en öl det kommande året! Kom hem nu för fan! :)

21 juni, 2008 14:52  
skrev Anonymous Anonym:

Kör på mannen! Jag beundrar det du gör på denna blogg. Centerpartiet har visst bra kolla på alla bloggar INNAN FRA lagen trätt i kraft....det är sjukt..åsiktsregistering nästintill!
Kommunistdikatur kallar jag detta för!

Hankatt
http://lesbiskhankatt.blogg.se
finns en rolig sak där om Federly..läs den:)

21 juni, 2008 14:54  
skrev Blogger Magnus:

Credd till dig, din boss och företaget! (Inte för dina ordval men för att ni inte viker er för påtryckningar)

21 juni, 2008 15:00  
skrev Anonymous Anonym:

Lena Forsman, vad tänker du med? En kommunikationschef som inte tänker längre än så borde inte vara kommunikationscef.

Jag skulle addera Lena till listan av människor som kan dra åt helvete.

21 juni, 2008 15:08  
skrev Anonymous Anonym:

Den politiska kris som nu fullkomligt sprider sig är ofattbar. Jag har aldrig haft mycket överst för Bondeförbundet, men det här är vansinne. Låt din röst aldrig tystas mot STASI-Sverige! Tack

21 juni, 2008 15:12  
skrev Blogger Charlotta Krispinsson:

Underbart!

Jag blir så j-la rörd. Sedan demokratin i Sverige dog så har jag mått dåligt och skämts. Jag skäms över de människor(Fredrik Reinfeldt såväl som mina egna vänner) som prioriterade fotbolls-em framför ett öppet och fritt samhälle. Jag skäms också över de hycklande riksdagsledamöter som prioriterade sina politiska karriärer framför egen politisk övertygelse. Men detta håller säkert många andra också med om.

Jag anser det också otroligt viktigt att de som faktiskt inser vad detta innebär vågar i sitt privata liv ta ställning, personligen, mot de personer som kunde gjort något men inte gjorde det. Själv känner jag mig besviken över de f.d. vänner som jag brukar göra sällskap med i första maj-tåget varje år, och som jag trodde bättre om när det gällde att försvara demokratin och ett fritt och öppet samhälle, men istället valde att stanna hemma på onsdagsmorgonen. Jag förstår inte alla de som bor några kilometer från riksdagshuset, men valde att stanna hemma på sofflocket istället för att gå och demonstrera.

Vi måste alla gemensamt få de riksdagsmän som röstade Ja att varenda en av dem är personligt ansvarig, och att det är en skuld som kommer att ligga kvar såväl i deras privata liv som i det politiska.

21 juni, 2008 15:29  
skrev Blogger Zarrasvand:

till Anonym 21 juni, 2008 14:07:

Jag läser "Finansiell Matematik" som inriktning på KTH, vilket alltså är ett pampigare namn för det jag verkligen kommer bli, nämligen "statistiker".

Vad exakt är det som Richard kommer förstå när han satt sig in i NF-kurvor och stockastiska martignaler? Mer än att kan något gå fel så kommer det med 100% sannolikhet att göra det tids nog?

Eller ville du bara ordbajsa? Ja, troligen...

21 juni, 2008 15:51  
skrev Blogger Jessika:

Hon måste ju helt sakna hjärnceller, den människan!!!!
Kränkande med länkar, det är väl för fan inte heller sak att bedöma men visst, centern är sårade, de är ju så oförstådda numera. Hur fan kunde hon någonsin bli "kommunikationschef" när hon vill att en arbetsgivare ska censurera en blogg?
All liberalism som centern ville tro fanns i det inskränkta lilla partiet försvann den den 18 juni. Att de inte hade någon personlig övertygelse för vad en liberal ska försvara och inte, så får de faktiskt exakt vad de förtjänar.

21 juni, 2008 15:52  
skrev Anonymous Anonym:

Bra att du kämpar för rätten att fritt yttra sig utan att bli övervakad av vare sig FRA eller centerpartiska kommunikatörer. Men det är trist och ett orättfärdigt utnyttjande av yttrandefriheten att skrika att "de vill censurera mig" så fort någon har synpunkter på dåligt språk och uppförande. Ett mått av respekt vinner alla på. Inte sant?

21 juni, 2008 15:54  
skrev Blogger Staffan:

Högrelius, plocka av skygglapparna. De enda partier i riksdagen som konsekvent röstat mot FRA och liknande förslag som steg för steg tar ifrån oss rätten till ett privatliv är vänstern och miljöpartiet. Så sluta plocka fram din billiga argumentmall 1a i nyliberalism. Högern är inte, och har aldrig varit att lita på i de här frågorna. Det bevisade dom nyss.

Sossarna svänger fram och tillbaks beroende på vilka ministrar de har för tillfället, men verkar åtminstone lite känsligare för den allmänna opinionen.

Richard Slätt, fortsätt såhär! Det behövs människor med civilkurage i de här dystra tiderna.

21 juni, 2008 15:59  
skrev Anonymous Anonym:

Jag gillar dig Rickard, skönt att se att någon står på sig mot dessa jävla fascist svin! Ge dom vad dom tål! Respekt.

/ett fan

21 juni, 2008 16:23  
skrev Anonymous Tvivlar:

Jag älskar också din chef. Och andra som tar yttrandefrihet och andra principer på allvar.
Om man verkligen läser din blogg, ser man att de hårda orden var motiverade i sitt sammanhang. Bra att du utlovar att inte själv-censurera dig.

21 juni, 2008 16:40  
skrev Anonymous nicklas eriksson:

anonym, om du läser sannolikhetslära kan väl du berätta för mig hur sannolikt det är att Sverige kommer att bli utsatt för ett terrordåd som motiverar kränkningen FRA-lagen utsätter oss för?

Idiot!

You go Richard!

21 juni, 2008 16:48  
skrev Anonymous Anonym:

Suck. Varför finns det så många självupptagna fjantar på webben!?

Andreas

21 juni, 2008 16:59  
skrev Anonymous Anonym:

Håller med dig om lagen, men det är ingen anledning att ljuga om Centerns brev. Klantigt eller ej så kan du inte uttala dig om avsikten. Du omvandlar en långsökt tolkning till fakta och tar dig därmed rätten att godtyckligt döma andra. Får tyvärr konstatera att du tillhör den kategorin du fördömer. Jag avskyr Federley, men han är mer rakryggad än du. Dra åt helvete :-)

21 juni, 2008 16:59  
skrev Anonymous Integritetskramaren:

Har du ärligt talat fått uteslutande beröm och stöd från dina chefer? Publicera gärna även deras kommunikation till dig och till Lena Forsman. Din definition av integritet är kanske uteslutande ensidig?

Tycker naturligtvis också att hennes mail är pinsamt, men din pompösa självrättfärdighet känns heller inte helt hundra. Det är ju inte så att kommunikationseffekten av detta blir att du framstår som en martyr på FRA-debattens altare. Du framstår snarare som en dålig förlorare som inte kan hantera motgångar utan att bryta helt med dina meningsmotståndare. I en demokrati vinner man ibland och förlorar ibland. Med din obstinata hållning tror jag att du tyvärr förlorar mer än som hade varit nödvändigt. Brobyggare vinner alltid i längden.

Förresten, hur många mail tror du att centerns ledning sedermera har erhållit med illa dolda antydningar om att Lena Forsman bör få sparken...?

21 juni, 2008 17:00  
skrev Blogger Mr:

Hahaha! Härligt!

21 juni, 2008 17:19  
skrev Anonymous Erik:

Jag hoppas du tar upp frågan om Lena Forsman verkligen kan sitta kvar genom hennes agerande. Att i ett åsiktsfrihetens Sverige som hög representant för ett Regeringsparti kritisera åsikter men framförallt försöka smutskasta dig genom att gå till din arbetsgivare.

Är det något vi vill ha i Sverige.
Är det något vi kan tolerera i Sverige?
Att regeringstjänstemän agerar direkt mot grundlagen är ju ett hån mot demokratin.

21 juni, 2008 17:23  
skrev Anonymous Roberth:

Spioneriet har pågått länge i Sverige...

FRA påbörjade sitt spioneri mot Svenskarna redan för ca 10 år sen...

Nu får FRA mer befogenheter, detta ska återremissas men redan vill FRA fördubbla sin verksamhet, hmm...

Nu vill dessutom Centerpartiet som var med och tvingade in denna remiss med att kväva vår Yttrandefrihet...

Sverige blir som ett utedass, ingen vill hit för vi stinker för mycket tack vare sämre yttrandefrihet och spioneri (FRA).

21 juni, 2008 18:08  
skrev Anonymous Anonym:

Politisk tjänsteman som vill censurera kritiker? Hur kunde hon i sin vildaste fantasi inte tro att detta skulle vändas mot henne?

Är hon alldeles från vettet? Eller bara sjusärdeles inkompetent? Det är nog uppenbart vems jobb det är som sitter lösast till...

21 juni, 2008 18:25  
skrev Anonymous Fredrik:

Varför måste ni som inte vill ha FRA gå till personangrepp och i en del fall hota människor? Ni pratar om att FRA är en fara för demokratin men ert eget uppträdande då? Det är verkligen en skam att läsa och höra de som går så långt.

21 juni, 2008 19:40  
skrev Anonymous Anonym:

Kan bara säga tack!
Very much.

21 juni, 2008 19:41  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Anonym om att sannolikheten för att mina uppgifter missbrukas:
DEt är ju inte allt det som är saken, det är att mina uppgifter de facto KAN missbrukas som varje liberal ska vända sig emot. Du kör med den gamla patetiska tankegången "jag har rent mjöl i påsen". En normalt funtad liberal säger så här:
"Du ska ge fan i vad jag har för mjöl i påsen".


Hans:
Hade hon kontaktat mig personligen så hade jag hållt med dig, men när någon försöker att genom påtryckningar mot ens vd tysta mig - vilket hon erkänt var hennes mål i intervjun med DN så har jag inga problem med att ta till med kraftuttryck. Och alla som känner mig och mina vanliga läsare vet mycket väl om att jag har ett hårt språkbruk när jag känner att det är något som jag inte gillar.

Andreas: Tycker du att det är självupptaget att prata om demokrati? Cuf:are som är sugen på att klättra lite?

Anonym som tycker att Fegerley är mer rakryggad än jag:
Eh, du vågar inte ens stå med ditt namn så varför i helvete ska jag bry mig om din åsikt. Gud vilka idioter det finns och fega är de också.
Om jag kan stå med namn och ansikte när jag granskar och gräver i nazisters historia och nuvarande göranden - men du inte kan stå med ditt namn när du skriver till mig, vad säger det om dig?

Integritetskramaren:
Jag har uteslutande fått stöd från mina chefer. Det är bara att maila om du inte tror mig.
Vinner ibland och förlorar ibland? Eh, hela svenska folket har förlorat här och det är inte en liten förlust, men du tycker kanske att detta är en liten sak.

Fredrik:
Jag har sannerligen inte hotat någon och det skulle aldrig falla mig in. Vart får du dessa dumheter ifrån?

Till alla andra: Jag älskar de nya sociala medierna och sättet som allt kan spridas från mun till mun.

21 juni, 2008 19:59  
skrev Anonymous Fredrik:

Så här skall det vara:
Jag tycker att de debattörer som kommer med personangrepp och t.o.m hot mot enskilda ledamöter i riksdagen, på bloggar och via mail, skall skämmas! Här pratar man om FRA som ett hot mot demokratin och sen använder man själv odemokratiska metoder.
--------------------------
Jag tycker det gått över styr på många håll men detta är en generell synpunkt från mig och inte riktad mot nån speciell person. Men "dra åt helvete" tycker jag inte är så trevligt i sig...

21 juni, 2008 20:12  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Fredrik, som förstås är en anonym varelse, förklara ett par saker för mig:

Säg vad jag gjort för personangrepp på de som jag bett dra åt helvete. Jag baserar rubbet på deras praktiska gärningar som politiker och det har noll att göra med personangrepp.

Säg när jag har hotat en riksdagsledamot, snälla gör det. Blanda inte ihop mig med andra, tack.

Säg när jag använt mig av odemokratiska metoder, tack.

Du må inte tycka att det är trevligt av mig att be vänner till mig dra åt helvete, men du har noll koll på vad det handlar om. Jag ber dem dra åt helvete AV EN ANLEDNING. Jag anser att den anledningen är så stor att det berättigar mitt språkbruk.

21 juni, 2008 20:17  
skrev Blogger Jessika:

Om det är någon politiker (läs centerpartisktisk politiker) som känner sig hotad kan denne vända sig till säpo som gör kontinuerliga utvärderingar av hotbilder mot politiker. Det kan också andra politiker göra. Hur säpo sedan agerar och hur hotbilder hanteras uttalar de sig aldrig om. Det står dem också fritt att anmäla ärekränkning och förtal. Varken eller är vidare enkelt att bevisa eftersom yttrandefriheten hitintills har tålt rätt rejält mycket i sådana rättegångar.
Sedan håller jag inte med dem som uppmanar vissa att gå och skjuta sig etc., men som man bäddar får man ligga. Om det _här_ inte var tillfället att stå upp för sina påstådda ideal då har man inga ideal, åtminstone är de inte liberala.

21 juni, 2008 20:26  
skrev Anonymous Fredrik:

"detta är en generell synpunkt från mig och inte riktad mot nån speciell person"

Jag har inte påstått att du gjort det ena eller andra utan det är en generell uppmaning till eftertanke där uppenbarligen många har gått över gränsen och det tycker jag är FEGT! Min förhoppning är att DU kan påverka andra att hålla en etisk och moralisk ton som inte går över styr... Det är inte denna fråga värd och ingen annan heller.

Att jag är anonym beror på att jag tidigare inte varit det och fått hot mot mig personligen som nu tex F Federley tydligen fått.

Ps. "Dra åt helvete" är väldigt personligt och det är upp till mottagaren av denna uppmaning att tolka in det... Ds.

21 juni, 2008 20:28  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Jag har ingen som helst aning om vem du är Fredrik, men jag har svårt att tro att du kommer ens i närheten av hot som jag fått utstå.

Jag vet inte, men du kanske inte vet vem jag är alls. Jag har jobbat med granskande journalistik med inrikting på bevakning av totalitära organisationer inom extremhögern. Jag har ALDRIG gömt mig. Jag anser nämligen inte att man kan försvara demokratiska ideal om man gömmer sig bakom pseudonymer eller utan att visa sitt ansikte.

Visst, det kan vara obehagligt ibland men det får man fan i mig ta om man menar allvar med att demokrati är något som är värt att kämpa för.

Som tidigare chefredaktör på tidningen expo så var jag alltid extremt stolt över att vi alla stod för våra artiklar u med både namn och bild.

Jag tror knappast att du fått utstå den graden av hot, men så vet jag ju inte vem du är så jag kanske ska hålla käften.

Du säger också att det inte är direkt riktat mot mig, men se så - skriv hos dem det berör då och insinuera inte att jag hotat någon.

21 juni, 2008 20:33  
skrev Anonymous Fredrik:

Det är det som är så märkligt. Att du förr var på Expo och slogs för att göra demokratin selektiv, dvs utesluta vissa, och nu står du på barrikaderna tillsammans med bl.a många på högerkanten. Dra ur sladden innan du blir åksjuk...*L*

Skämt åsido så verkar du inte förstå vad jag skriver eller kanske inte vill förstå. Allt kretsar inte kring dig dock...

Mvh F./
Just nu i Las Vegas, USA

21 juni, 2008 20:40  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Spännande slutsats Fredrik,

Återigen - kom upp med ett enda jävla bevis på dina löjliga svador som inte har någon täckning eller så kan du göra som du borde - hålla tyst eftersom du uppenbarligen inte vet vad du pratar om.

Om du inte ser skillnad på högerextremism och liberalism, ja då är det faktiskt synd om dig.

Men för att lämna det spåret då det inte leder någonstans: Hälsa bästa vännen Peter Hedlund om du ser honom i Vegas.

mvh
r

21 juni, 2008 20:44  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Spännande slutsats Fredrik,

Återigen - kom upp med ett enda jävla bevis på dina löjliga svador som inte har någon täckning eller så kan du göra som du borde - hålla tyst eftersom du uppenbarligen inte vet vad du pratar om.

Om du inte ser skillnad på högerextremism och liberalism, ja då är det faktiskt synd om dig.

Men för att lämna det spåret då det inte leder någonstans: Hälsa bästa vännen Peter Hedlund om du ser honom i Vegas.

mvh
r

21 juni, 2008 20:44  
skrev Anonymous dekoder:

Jag håller på dig, det ska bli intressant att se vad EU har att säga om denna bevakning av vanligt folk. Sverige, det nya Kina.

21 juni, 2008 21:03  
skrev Anonymous Amalia:

WELL DONE!

21 juni, 2008 22:33  
skrev Blogger Toba:

Centern kan dra åt helvete! Och resten av fuskliberalerna också. Fy fan vad jag mår illa över allt daltande och velande i riksdagen. Då är det skönt att vissa törs "tell it like it is".

Ses om en månad på norra stå!

21 juni, 2008 23:26  
skrev Blogger Peter:

Nu så har svallerpressen tagit upp den.
http://www.expressen.se/nyheter/1.1206359/bloggade-om-fra-da-ringde-centern

21 juni, 2008 23:29  
skrev Anonymous Dennis Nilsson:

Martin Niemöller var en tysk präst under naziregimen i Tyskland som satt 7 år i Dachau, och sade:

"Först tog de kommunisterna, men jag var tyst, för jag var ju inte kommunist. Sedan tog de socialisterna, men jag var tyst, för jag var ju inte socialist. Sedan tog de judarna, men jag sade ingenting, för jag var ju inte jude. Sedan tog de katolikerna, jag sade fortfarande inget, för jag var ju protestant. Sedan kom de för att ta mig, och då fanns det ingen kvar som kunde säga något."

Det är DÄRFÖR argument som "jag har inget att dölja", "jag har rent mjöl i påsen" och "det är inte mig de letar efter" ALDRIG, ALDRIG NÅGONSIN är rätt. Varken moraliskt, eller demokratiskt!

21 juni, 2008 23:36  
skrev Blogger Gunilla K:

Man undrar ju lite varför Lena Forsman bekymrar sig om Strix' varumärke?!

21 juni, 2008 23:38  
skrev Blogger Vargen:

Stå på dig!

Och du kan hälsa dina chefer att efter det här så har jag fått mycket mer respekt för både Strix och Smålandsposten.

21 juni, 2008 23:44  
skrev Anonymous Anonym:

Kände inte till dig innan hela det här spektaklet utspelade sig men jag gör det nu :-) Tack för att du finns och att du låter oss få ta del av dina känslor (även de negativa).

Att någon kan ha missupfattat din åsikt att vissa borde stått upp när det blåste som någonting "kränkande" pga ett ordval som var starkt är symptomatiskt för vår tid. Alla ser sig som "offer" och därmed berättigade till en ursäkt så fort någon inte tycker som de själva och samtidigt uttrycker det med emfas.

Många har varit naiva, många har svikit och många kommer att finna anledning till att vara efterkloka (du är inte en av dem). Tack för allt Richard :-)

22 juni, 2008 00:04  
skrev Anonymous Anonym:

Kände inte till dig innan hela det här spektaklet utspelade sig men jag gör det nu :-) Tack för att du finns och att du låter oss få ta del av dina känslor (även de negativa).

Att någon kan ha missupfattat din åsikt att vissa borde stått upp när det blåste som någonting "kränkande" pga ett ordval som var starkt är symptomatiskt för vår tid. Alla ser sig som "offer" och därmed berättigade till en ursäkt så fort någon inte tycker som de själva och samtidigt uttrycker det med emfas.

Många har varit naiva, många har svikit och många kommer att finna anledning till att vara efterkloka (du är inte en av dem). Tack för allt Richard :-)

22 juni, 2008 00:08  
skrev Blogger Bo:

Kände inte till dig innan hela det här spektaklet utspelade sig men jag gör det nu :-) Tack för att du finns och att du låter oss få ta del av dina känslor (även de negativa).

Att någon kan ha missupfattat din åsikt att vissa borde stått upp när det blåste som någonting "kränkande" pga ett ordval som var starkt är symptomatiskt för vår tid. Alla ser sig som "offer" och därmed berättigade till en ursäkt så fort någon inte tycker som de själva och samtidigt uttrycker det med emfas.

Många har varit naiva, många har svikit och många kommer att finna anledning till att vara efterkloka (du är inte en av dem). Tack för allt Richard :-)

22 juni, 2008 00:51  
skrev Anonymous herr_nilzzon:

Håll uppe trycket på etablissemanget bara! Sådana falska politiker (iofs hela bunten om vi ska vara ärliga), ska få det hett i debatten.

22 juni, 2008 02:25  
skrev Anonymous ZerQ:

hejsan

Ja det är bara att gilla läget men att det finns folk som du som faktiskt står på sig och säger vad du tycker är helt rätt.

Det var ett mycket plumpt försök av Lena Forsman att försöka tysta ner dig för en sak som du tycker som personlig åsikt.

Detta är nog vad FRA lagen mest kommer att användas till tror jag, inte kommer den att fånga några terrorister som dom tror, men det är ju som vanligt att dom flesta politiker lever i en drömvärld.

Jag skulle tro att det snabba beslutet och att det kommer redan nu är ett steg med början tagen när Reinfeldt träffade Bush.

FRA lagen kommer att användas för att spåra fildelare, oliktänkade och företagsspionage. Det har ju även framkommit att FRA kommer att få tillgång till USA's system Echelon för att kunna dekryptera mail och samtalstrafiken...

22 juni, 2008 08:16  
skrev Anonymous Gutaj:

Helt underbart att det finns människor som står på sig som du har gjort i detta fallet, det finns hopp för människan trots FRA lagen :D!
Keep up with the good work, hjärtliga hälsningar från Moderata Ungdomsförbundet i Blekinge!

22 juni, 2008 17:33  
skrev Anonymous Patric Nilsson:

Och det är sådana som centerpartiets Lena Forsman som skall ha ansvar för att FRA inte kränker den personliga integriteten. Jag ryser!

Att gå till din chef visar bara hur aningslöst makten agerar.

22 juni, 2008 20:09  
skrev Blogger paxbonum:

Oj, när kan vi byta regering? Snart hoppas jag!

Får man skriva så, eller hamnar jag på nån löpsedel??

Jåja, jag tar risken!

MVH R-M

22 juni, 2008 22:31  
skrev Anonymous Anonym:

Bra skrivet och fortsätt stå för dina åsikter.
Debatten i kommentarerna är också inspirerande, funderar på att komma ut i offentlighet från anonymiteten. Har själv fått utstå hot men valt att vara anonym så att min stalker (förföljare?) inte hittar mig igen inte pga hoten.

Hoppas bara att någon startar en online namnlista för upprivning av den nya lagen.

Kraaam
Zaba
London

FD Folkparti röstare, som vill se ett nytt äkta liberalt parti.

23 juni, 2008 13:07  
skrev Blogger Godiva:

Puss!

24 juni, 2008 01:52  
skrev Anonymous Anonym:

Lena Forsman, OCH DU LÄSER JU UPPENBARLIGEN BLOGGEN, vet du vad?

Du kan dra åt helvete! :)Kör hårt Richard. Ska maila Strix strax och säga att det är bra att dom har lite anställda med cohones. BALLS. Dvs, kulor för er som inte är internationella.

PoK

24 juni, 2008 16:23  
skrev Blogger Baxtrom:

Hejsan,
tänkte börja med att säga att jag - säkert till skillnad från många andra debattörer - inte läst riksdagens lagförslag och kan därför inte göra några stenhårt säkra uttalanden om vad jag tycker om saken. Å ena sidan så tycker jag likt många andra att det finns ett element av obehag när ett statsorgan bedriver spaningsverksamhet som kan missbrukas. Samtidigt undrar jag lite över den praktiska betydelsen, även utan en fra-lag skulle en underrättelsetjänst kunna missbrukas. Det skulle t ex inte förvåna mig om det i Sovjetunionens brottsbalk fanns nominella lagar som "skyddade" medborgarna mot övergrepp från staten. Dessutom har någon påpekat att den nya signalspaningslagen faktiskt begränsar FRA, som tydligen hade friare tyglar tidigare.

Hur som helst finns det till den oroade medborgarens glädje oerhört starka verktyg för att skydda privat korrespondens. Många av dagens krypteringsalgoritmer är så starka att ingen signalspaningstjänst i världen kan knäcka dem under överskådlig tid. Den intresserade hänvisas till t ex wikipedias sida om kryptering.

Mvh,
Daniel Backström

25 juni, 2008 15:33  
skrev Anonymous Anonym:

"agera självcensur?" Möjligen "agera självcensor" för annars blir det som att "spela teatermanus", ungefär.

28 juni, 2008 19:11  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg