21 juni 2008

Fredrik Malms bevekelsegrunder

Jag har haft en stor respekt för Fredrik Malm. Vi har arbetat tillsammans och varit vänner i ungefär sex års tid.

Detta är ett av mina bevis för att jag tycker att Fredrik Malm är en hycklare av stora mått.

Detta är ett av mina bevis för att jag tycker att Fredrik Malm är en populistisk politiker som svänger när partipiskan viner.

Detta är ett av mina bevis för att jag tycker att Fredrik Malm personifierar en ryggradslös politiker.

53 Kommentar/-er:

skrev Anonymous Anonym:

Vi har bara fått det bevisat för oss en gång för alla att politik är skumrask och karriärplaner, inte ideal.
Jag är inte chockad. Jag är ledsen och besviken och vill flytta härifrån. Men jag är inte chockad.

21 juni, 2008 18:29  
skrev Anonymous Erik Nygren:

Det är pengar snäva korridorer och rädsla för utfrysning som skapar en så kallad politisk elit där bara ett fåtal egentligen verkar ha egna åsikter. Alliansen ville bara demonstrera makt och råkade välja FRA. Ska politik vara ett sånt barnsligt spel är det väl inte konstigt att politikerförakt växer och antalet som röstar i svenska val minskar.

Och ja, Fredrik Malm kan faktiskt dra åt helvete.

21 juni, 2008 18:35  
skrev Blogger Morgan le Fay:

Här har vi i sanning definitionen av hyckleri. Helt jävla otroligt hur man kan hålla ett sådant tal och sen rösta JA...

21 juni, 2008 18:43  
skrev Anonymous Anonym:

Tycker ni ska läsa denna artikel hom Herr Malm som var i tidningen häromdagen....

Så falsk han är. Det är äckligt. Hur kan man leva med sig själv?

http://www.kvp.se/nyheter/1.1205194

Hankatt

21 juni, 2008 19:00  
skrev Anonymous Drottningen:

oj, det är så att jag vill gömma mig bakom skämskudden åt honom

21 juni, 2008 19:40  
skrev Blogger Zaida:

Så förbannat bra att du publicerar detta. Kläm åt dem. Bra att du som borgare inte håller dubbelmoralen om ryggen. Frågan är - vad drar du själv för konsekvenser av detta inför ditt eget röstande i kommande val?

21 juni, 2008 19:40  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Zaida:

om inte camilla lindberg flyttar till stockholm så kommer jag med stor säkerhet att ligga på soffan och skratta åt skådespelet. Nej, jag kommer gråta.

21 juni, 2008 19:45  
skrev Anonymous Johan:

Hej Rickard!

När jag klickar på You Tube, så får jag svaret: "We're sorry this video is no longer avaiable".

Vad har hänt?

Var hygglig och lägg upp klippet igen. Det finns säkert fler än jag, som skulle vilja få se det.

21 juni, 2008 19:57  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Mycket märkligt johan. Jag tittar på klippet nu igen och det funkar alldeles utmärkt, kanske något med din dator? Eller inte vet jag, jag kan inte sånt alls faktiskt.

21 juni, 2008 20:01  
skrev Blogger Janne:

Förstår ni inte att FRA behöver jobb? Vi kanske kan hjälpa dem genom att inkludera bra jobbgivande signalord i signaturen till vår e-post (i synnerhet vi som har gmail eller hotmail eller liknande som definitivt går över Sveriges gränser).

Har ni bra förslag på ord som kan ge upphov till misstänksamhet? Själv är jag helt rudis på detta, men kanske kan man tänka sig något i stil med:
Jihad, Bomb, Terror, Nitroglycerin, och TNT.

21 juni, 2008 20:20  
skrev Blogger Pholostan:

Ja ja. Om ett år eller två kommer media fyllas av ångerfulla politiker som förklarar hur fel de hade och att de minsann har ändrat på sig. Så folk kan omvälja dem med gott samvete. Sen kan de avskaffa det sista av den personliga integriteten och deomkratin i lugn och ro.

21 juni, 2008 20:29  
skrev Anonymous Anonym:

Klippet fungerar här också.
Finns en del annat FRA klipp på You Tube åsså som är rätt intressant.

http://lesbiskhankatt.blogg.se

21 juni, 2008 20:40  
skrev Anonymous Pelle:

Det mest stötande är ju faktiskt de handfull hycklare som röstade för detta förslag. En handfull som konsekvent uttalat sig för integritet och mot statens övergrepp på privatlivet. Människor man faktiskt litat på, man har trott att de står upp för ens sak.

21 juni, 2008 20:42  
skrev Anonymous Anonym:

Centerpartiet kan faktiskt ses som en prostituerad parti. Sedan Maud Olofsson blivit ledare har partiet distanserat sig från vad (C) igentligen ska stå för. Man säljer sig och sin egen politik för att komma närmare makten och agera nickdocka åt moderaterna.

Tycker även att Fredrick Federleys tal där han fejkar tårar och berättar om sin mamma är det urdummaste på länge från talarstolen. Att folk kan falla för sånt är direkt pinsamt. Skådespeleri.

2 år till och sedan vänder det. Kanske var detta det bästa för Sverige? Glömmer vår generation hur Alliansen har svikit den svenska befolkningen? Hur man har gjort att den personliga integriteten försvunnit? Hur man sparkat på de sjuka och arbetslösa? Alliansen har gjort sitt för många årtionden framöver.

21 juni, 2008 20:43  
skrev Anonymous Proteus:

Jag har några rader om krypet Malm på min blogg.

Och Johan -- har du testat med att stänga av Google Web Accelerator, om du har den?

21 juni, 2008 21:00  
skrev Anonymous proteus:

Tack för klippet förresten. Kommer att länka till det nu.

21 juni, 2008 21:03  
skrev Anonymous Anonym:

Vill flytta till vart då?

Alla länder har detta EU Burma Kina USA fast de talat inte om det utan det är hemligt enligt landets säkehetstjänster. Im någon kines avslöjar det blir han skjuten här får fick Jan Gullio 1 år sen blev han miljonär


Vi har haft FRA i 60 år och nu har ni vaknat ??? Var har ni varit de senast decenierna??? FRA har under dessa 60 år kanske påverkat 10 svenska personer och sen haft koll på Säkerheten för sverige .

Ni vill tydligen att vi bara skall lita på andras säkethetstjänster och inte ha en egen???

99% 8.5 miljoner av svenskarna kommer aldrig att bli påverkad
de stora skurkarna 1% kan få det
hett om öronen förutsatt att de hotar oss .

FRA är till för att se om något är på gång så att vi skall kunna veta det innan det händer vilketr kan vara svårt Spanien och England och USA missade trots deras avlyssning.

SÅ om deras säkerhetstjänster har svårt att hitta terrorister hur tror ni att den lilla lilla svenska underbemmanade tjänster skulle ha tid att forska på er journalister????? Alla resurser kommer att gå till titta på om ryssar och östeuropeer hittar på något deras Internet trafik passerar ju Sverige .

Ni är inte speciellt sura på att Kina hackar sig in i svenska system och stjälp hemligheter

Tyska A Merkel var ju vansinnig på
dem

21 juni, 2008 21:08  
skrev Anonymous Anonym:

Slätt!>

Vad tror du då?? Varför vill man genomföra detta så snabbt? I debatterna i riksdagen så har man inte kunnat eller velat ge svar på det? Det känns som en hund är begraven här. Alliansen är ju populistiskt också...och det är här en fråga de har förlorat så mycket stöd på..så varför vek dom sig inte alls? Det här innebär att de allianspartier som i dag finns kommer att tappa stöd...och deras väljare kommer inte att rösta på (s) utan jag tror många kommer att lägga sin röst på (sd) Inom en snar framtid så kommer denna fråga att få effekter som alliansen inte räknat med..

21 juni, 2008 21:33  
skrev Anonymous Jimmy:

Underbar video och det är bra att du står på dig. Keep on fighting the fucking FRA-bullshit.

Detta är utan tvekan det sjukaste jag varit med om som svensk och jag skäms och vill flytta härifrån (och hade förmodligen gjort det om jag inte hade minus 86 spänn på kontot).

Vilket jävla kräldjur, denna Fredrik Malm.

/Jimmy, flyttar så fort som möjligt från wannabe-Nordkorea.

21 juni, 2008 21:47  
skrev Anonymous Anonym:

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

21 juni, 2008 22:33  
skrev Blogger Toba:

Jag skäms över att ha bjudit in Malm som talare till den där manifestationen. Då tyckte jag att han var en av de bästa liberaler jag hört. Nu vet jag att han är lika falsk som resten av packet, som kan dra åt helvete!

Forza!

21 juni, 2008 23:31  
skrev Blogger Vargen:

Wow... jag förstår verkligen att du känner dig sviken. JAG känner mig sviken och jag var på demonstrationen som åskådare... du måste känna dig ännu mer sviken. Du har mina sympatier.

Och sen hoppas jag på mer avslöjanden om dessa "liberaler".

21 juni, 2008 23:53  
skrev Anonymous Anonym:

Fredrik Malm & Lena Forsman. En sak är säker med dessa två, dom har gjort att min kamp för alliansen är över. Hoppas dom läser detta och inser att dom har agerat fel, något som dom kommer få leva med! Det läskiga med politiker är att dom glider på räkmackor, frågan är hur hade Lena Forsman - kommunikationschef klarat sig om hon jobbade på ericsson och agerade på följande vis?

Tänka sig att sedan jag fick rösträtt har jag röstat på moderaterna, jag har kämpat i diskutioner med mina vänstervänner - vilket har resulterat till middagar i kaos etc. Jag trodde när alliansen vann att vi skulle få se ändringar, att vi skulle bygga upp det sossarna har förstört. Att småföretagarna skulle bli kungar här i landet.

Vi fick tidigt lära oss att alliansen är uppbyggd av ett gäng idioter som älskar makt och vänder kappan efter vinden. Frågan är hur dumma är vi svenskar som låter oss styras av dessa lirare? Nä, sorry alliansen nu är er tid förbi, tanken var god men ni har ej lyckas föra den politik ni vill pga av lirare som Lena Forsman, Fredrik Malm m.m

22 juni, 2008 00:12  
skrev Blogger Bo:

Ja, vad ska man säga? Är det möjligt att bli förvånad längre? Vi behöver folk som har ryggrad. Vi behöver en kultur i politiken som belönar folk som vågar stå upp för vad de tror på för att förhindra att gruppmentaliteten där man följer "den starkes" väg råder.

Jag tror att vi är på väg åt det hållet men det kräver att "vi", folket ställer krav. Att vi vågar säga vad vi tycker på ett konstruktivt sätt. Politiker har i alla tider haft möjligheten att dölja/förhala/missleda folket genom folkets bristande kunskaper/ork/insikt. Dessa tider är bakom oss :-)

Tack till alla som har förmågan att modigt se framåt, TACK! :-)

22 juni, 2008 00:49  
skrev Anonymous Anonym:

Fy fan vad läskigt, stå på dig!

Sverige behöver dig högljudare än någonsin. Klä av de här hycklarna och Ge dig Inte.

22 juni, 2008 01:36  
skrev Anonymous Anonym:

"Om ett år eller två kommer media fyllas av ångerfulla politiker som förklarar hur fel de hade och att de minsann har ändrat på sig. Så folk kan omvälja dem med gott samvete. Sen kan de avskaffa det sista av den personliga integriteten och deomkratin i lugn och ro."

Fel men rätt. Om ett år kommer media att fyllas av artiklar om hur FRA skyddade Sverige från en terroristattack och politikerna kommer vara noga med att påpeka vilket förträffligt beslut det var att bugga den egna befolkningen. Året efter kommer folket välja tillbaka dem med gott samvete. Sen kan de avskaffa det sista av den personliga integriteten och deomkratin i lugn och ro.

22 juni, 2008 01:50  
skrev Anonymous Nordh:

Den där artikeln i Kvällsposten som anonym / hankatt länkade till några kommentarer längre upp i kombination med det här valtalet gör givetvis att man ställer sig frågan om Fredrik Malm har några spärrar alls för att locka till sig röster?

Jag undrar vad han skulle ha svarat i det s.k. valstugereportaget. Fast ... jag skulle nog bli mörkrädd om jag fick veta det.

22 juni, 2008 02:34  
skrev Blogger funkqen:

Han e lika falsk som alla andra "kräks"

22 juni, 2008 04:42  
skrev Anonymous Kalle:

shit vilken pajas. slätt - du är nåt viktigt på spåren här. inte bara i att hänga ut patetiska ynkryggar som vi ska se till att får den politiska framtid de förtjänar. utan också i form av att det framstår som mer och mer exceptionellt att regeringen lyckades driva igenom denna lag trots dessa röster. det handlade kanske bara till hälften om ynkryggar till parlamentariker som svek sina ideal och väljare - och till andra hälften om en fett jävla läskig regering. exakt hur läskig kommer vi kanske inte få reda på förrän om många år. hur fan gjorde de? jag har aldrig varit med om nåt liknande i det politiska sverige. skriv dagbok, ni som är mitt i smeten.

22 juni, 2008 06:11  
skrev Anonymous Danne:

Det här bekräftar verkligen en känsla jag burit på länge men inte riktigt lyssnat på. Det finns väldigt få politiker som är politiker pga ett brinnande engagemang, starka ideal och vilja till förändring och förbättring för den lilla människan. Politiker är inget annat än karriärister som lika gärna hade kunnat sitta vid diverse styrelsebord och plocka hem feta löner. Trist, och förfärligt..

Det här stärker bara min övertygelse om att aldrig, aldrig någonsin, rösta borgerligt.

22 juni, 2008 06:45  
skrev Anonymous Anonym:

Att politikerföraktet kommer att öka efter detta är det väl ingen tvekan om, men jag som är borgerlig tror inte att det är (s) som tjänar på detta, utan (sd), och det är ytterst beklagligt.
Eller så kanske det inte är beklagligt, då borgerliga politiker visat sig vara lika oseriösa klåpare som sverigedemokraterna, bara det att de är något bättre på att inte framstå som rena idioter.

22 juni, 2008 08:32  
skrev Anonymous Inga Nabbe:

Skitbra skrivet!
Själv har jag också belyst FRA-lagen i min blogg:
http://spekulanten-tanten.blogs.se/

Inga Nabbe

22 juni, 2008 09:00  
skrev Anonymous Anonym:

Danne. Det blir ingen skillnad med en röst på vänsterblocket heller, eller är minnet så kort att du inte minns såssarnas alla affärer?
Det blir naturligtvis inte bättre av att rösta (sd) heller, men folk kommer att göra det enbart för att demonstrera sitt missnöje med såssar och borgare. Det ska bli mycket intressant att se nästa SIFO undersökning.

22 juni, 2008 09:22  
skrev Anonymous Anonym:

Kan du herr Slätt fråga politiker om vi kan övervaka dom så som de kommer att övervaka oss? Kan du fråga dem om vi kan få ta del av politikers alla mail och telefonsamtal likt de kommer att få tillgång till våra?

Om nu vi lever i demokrati, vilket inte längre stämmer, så borde regeringen inte ha något emot att lägga ut sina mail offentligt för andra att läsa vare sig det handlar om ekonomi, politiska diskussioner eller privata saker.

Froggy the doggy

22 juni, 2008 09:51  
skrev Blogger Magnus:

Vi har i Sverige inga terrorster därför är kostnaden i form av nedmonterad integritet och demokrati oacceptabel.

Men det är inte helt sant, vi har 143 terrorister i Sveriges riksdag, men när vi vet var de finns är det inte då bättre med riktad avlyssning av dem.

22 juni, 2008 10:22  
skrev Anonymous Anonym:

Det är så man vill gråta. Djupt tragiskt. Tack för att du publicerar.

22 juni, 2008 10:51  
skrev Anonymous Anonym:

Federley och Malm maste ut ur riksdagen 2010.

22 juni, 2008 10:53  
skrev Blogger Staffan:

Fredrik Malm är, har alltid varit och kommer alltid att vara ett stolpskott. Välkommen till vekrligheten.

Folk som skriver att de ska rösta på Sverigedemokraterna för det här förtjänar lobotomering. Tror ni verkligen för en enda sekund att ett antiliberalt, antisocialistiskt parti som SD INTE skulle ha tryckt på JA-knappen för FRA-lagen? Inte bara ska vi ha en FRA-lag, utan även extremhögern i riksdagen (eller varför inte regeringen?)så att de kan komma åt all känslig information som FRA fiskar fram? För att citera redaktör Slätt: Ni kan dra åt helvete!

Mp och vp däremot röstade mot lagen, har alltid röstat mot liknande lagar och kommer att rösta mot dem även i framtiden.

22 juni, 2008 11:17  
skrev Blogger Jesper:

Är man nu lite klurig på V- och Mp-kontoren går man snabbt och skriver ett antal motioner om att avskaffa lagen och går sedan till val under den parollen.

Ett busenkelt sätt att få bilda regering, verkar det som.

Slätt: Det här är riktigt, riktigt bra att du drar fram i ljuset. Kudos.

Fred och kärlek.

/En enkel kock

22 juni, 2008 13:26  
skrev Anonymous Anonym:

Bra fortsätt på samma sätt! lägg dig inte pga nån idiot i centern!
Vi kräver en folklig omröstning

22 juni, 2008 15:12  
skrev Anonymous Röde Condoren:

Jag tänkte faktiskt på den här videon efter att jag såg att Fredrik Malm hade röstat ja till FRA-lagen...

Tack för kommentaren, förresten.

//Röde Condoren

22 juni, 2008 19:12  
skrev Blogger Johannes:

Jag passade på att maila denna länk till gammelmedia och fick lite olika svar. Kan hända det kommer en artikel på ämnet snart?

22 juni, 2008 21:33  
skrev Anonymous Anonym:

FRA-(m)-tiden är här. Alla ska avlyssnas. Och varenda jävel som en enda gång tänkt på någon annan än sig själv ska registreras. Kan vara terrorist-relaterat.

23 juni, 2008 00:52  
skrev Anonymous Jonk:

Jag förstår inte att han kan leva med sig själv.

23 juni, 2008 09:35  
skrev Anonymous Anonym:

Jag är oerhört besviken på Fedeley och framför allt på Fredrik Malm som jag trott var en rakryggad kille, men jag retar mig mera på Slätt som skriker "dra åt helvete" till dessa politiker samtidigt som han avlyssnat Sverigedemokraternas interna mail och skickat till Expressen.

Hyckleri, rätt och Richard SLÄTT.

Johanna

23 juni, 2008 11:58  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Har jag avlyssnat Sverigedemokraternas interna mail? Spännande verklighetsbeskrivning. Läser man Sverigedemokraterna från insidan som jag antar att du hänvisar till så framgår det tydligt att vi fått Sverigedemokraternas interna e-post genom källor och det är rätt stor skillnad på grävande journalstik och massavlyssning mot ett helt folk.

23 juni, 2008 12:47  
skrev Anonymous Anonym:

"Men vad kan man förvänta sig av en Person som Går Omkring med Skit-På-Kuken & Sperma-I-Arslet
Det är ju vad Bögeriet handlar om!!!!"

25 personer har kommenterat efter att en anonym person skrev det här vidriga uttalandet. Ingen har reagerat. Och ni säger ni uttalar er för individen och liberalismen. Ni borde skämmas varenda en av er som kommenterat och inte fördömt den här typen av uttalanden.

Än mer borde Slätt skämmas. Din oförmåga att fördöma den hät typen av uttalanden gör ju att din egen liberala trovärdighet försvinner.

Hade du låtit sånt vara kvar om det riktat sig emot tex judar eller svarta?

Du borde skämmas ögonen ur dig. Men inte heller när du var chef på Expo var du intresserad av att jobba emot homofobi. När sedan man fick ny chef Daniel Poohl så har tidningen blivit betydligt mer intresserad av att bevaka homofobi vilket jag mailat och berömt dem för.

Tragisk att du accepterat sånt hat. Men det är väl fint om jag säger att några judar nog har knullat dig Richard Slätt så sperman rinner från din röv. Fin nivå eller?

Du har rätt att ogilla Federley men du har ingen som helst rätt att tiga på din blogg mot sånt här vidrigt trams. Att du sedan själv inte är homofob förmodligen har ingen som helst betydelse då.

Bengt Held

23 juni, 2008 23:42  
skrev Anonymous Anonym:

"Men vad kan man förvänta sig av en Person som Går Omkring med Skit-På-Kuken & Sperma-I-Arslet
Det är ju vad Bögeriet handlar om!!!!"

25 personer har kommenterat efter att en anonym person skrev det här vidriga uttalandet. Ingen har reagerat. Och ni säger ni uttalar er för individen och liberalismen. Ni borde skämmas varenda en av er som kommenterat och inte fördömt den här typen av uttalanden.

Än mer borde Slätt skämmas. Din oförmåga att fördöma den hät typen av uttalanden gör ju att din egen liberala trovärdighet försvinner.

Hade du låtit sånt vara kvar om det riktat sig emot tex judar eller svarta?

Du borde skämmas ögonen ur dig. Men inte heller när du var chef på Expo var du intresserad av att jobba emot homofobi. När sedan man fick ny chef Daniel Poohl så har tidningen blivit betydligt mer intresserad av att bevaka homofobi vilket jag mailat och berömt dem för.

Tragisk att du accepterat sånt hat. Men det är väl fint om jag säger att några judar nog har knullat dig Richard Slätt så sperman rinner från din röv. Fin nivå eller?

Du har rätt att ogilla Federley men du har ingen som helst rätt att tiga på din blogg mot sånt här vidrigt trams. Att du sedan själv inte är homofob förmodligen har ingen som helst betydelse då.

Bengt Held

23 juni, 2008 23:43  
skrev Blogger Godiva:

... lovely... tack! ( Aj.)

24 juni, 2008 02:01  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Hej Bengt,

Jag missade helt att jag släppte igenom den kommentaren - det var en av dem som jag trodde att jag avvisade på grund av dess idioti.

När det gäller den andra delen så kan jag säga att du vet ingenting om vad jag gjorde för att arbeta upp ett bättre arbete kring homofobi. Att jag var den som låg bakom vårt arbete när det gällde RFSL:s rapport om homofobi har du förstås ingen aning om, men förväntar mig inte det heller.

24 juni, 2008 02:13  
skrev Anonymous Anonym:

OM nu det blir FRA eller en regering som slar igenom for en spanings lag som inte har nagon effekt utom att ge 250 pappskallar ett jobb som gar ut pa att sitta pa arslet och dricka 20 koppar kaffe i timman och INTE lasa information. Pengarna gar i sjon, och jag tanker da banne mig inte betala CSN ett ore till en regering som inte koncentrerar sig pa att skapa fler arbetsmojligheter, sanka arbetslosheten. Om de kunde prioritera nagot annat an att leka James Bond och MI6. Josses va de drommer!

24 juni, 2008 04:46  
skrev Anonymous Björn:

Klassiskt citat, Lennart Nilsson, s-riksdagsman, 1988:

"Folk uppfattar vallöften som löften. Det är ett problem för oss."

24 juni, 2008 14:26  
skrev Blogger Elin:

Jag vill informera om att Fredrik Malm filtrerar bort kritiska kommentarer från sin blogg!

Det är därför han har så få comments på bloggen. Jag vet om ett flertal personer vars kommentarer inte släppts igenom. Trots att de inte innehållit vare sig svordommar eller grovt språk.

28 juni, 2008 03:59  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg