03 januari 2007

Everything stays on the internet

Dagens stora lögn då, kommer från Aftonbladet.ses chefredaktör Kalle Ljungkvist. Tidningen som säkerligen suttit och skrattat under katastrofpubliceringarna på Marieberg gällande Persbrandt och han danstomten. Nu gäller det dem själva, då är det strutsmetoden som gäller. Ingen självrannsakan, ingenting.

"Vi har inte plockat bort artiklarna. Vi publicerade dem aldrig på nätet och det är inget underligt med det..."

Jaså, det har ni inte? Öppna fotot nedan och titta längst upp på bilden, verkar det inte som att man publicerat det på nätet ändå? Att en tidning av kvällsformat skulle välja att dra på en grej på löpet ute på stan, men inte lägga upp det på nätet är fullständigt nys. Här handlar det om riskminimering, sannolikt har man redan gjort upp i godo med Lasse Berghagen.Det enda som stör mig i detta är lögnen. Tidningar gör fel. Det vore mycket konstigt annars, men att försöka dölja saker som på tio minuter går att återfinna i ens cachefil är kanske inte så smart.

Om Berghagen har köpt porr hoppas jag bara att det var något bra som han och hans fruga (har han någon?) kunde njuta av.

4 Kommentar/-er:

skrev Anonymous Anonym:

Ljungkvist avser nog den artikel man publicerade i den tryckta tidningen. Den var nästan på en helsida och innehöll bland annat ett bra öppet brev från Lasse Berghagen.

03 januari, 2007 22:54  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Det är mycket möjligt att det är på det viset, men att säga att de inte plockat bort artiklar i ämnet är ju en uppenbar lögn. Visst, retoriskt skulle han i ett andra led kunna hävda att det var en ANNAN artikel/telegram som man publicerade och att det var det som åsyftades. Det låter dock som ett mycket klent försvar i mina öron.

04 januari, 2007 09:11  
skrev Anonymous åsa:

Jag vet inte hur det var i exakt det här fallet, har inte undersökt det närmare. Men att aftonbladet.se och papperstidningen Aftonbladet inte väljer att publicera samma texter är inget konstigt. De är två olika redaktioner med olika ansvariga utgivare som gör olika redaktionella bedömningar. Mitt tips är att läsa på om Aftonbladets redaktionella struktur innan man kallar detta för lögn.

11 januari, 2007 13:04  
skrev Blogger Redaktör Slätt:

Åsa:

Självklart vet jag att det är skilda redaktioner med egna chefer, men i detta fallet är det glasklart. Jag säger inte att exakt samma text är publicerad, men jag såg telegrammet som publicerades och som nu är borttaget. Det var så jag hittade det igen, adressen låg kvar i historykatalogen på min dator.

Att Aftonbladet.se inte skulle publicera det som är draget på löpet i pappersupplagan är ju något mycket märkligt, det händer säkert men då tror jag inte det handlar om snask av den här sorten.

Det är ju dessutom ganska uppenbart att Jungkvist har valt att publicera uppgifterna och att han sedan valt att ta bort telegrammet och sedan säger till resumé att de inte publicerat texten som återfanns i pappersupplagan. Rent teoretiskt skulle man kunna säga att han inte ljuger, eftersom det var en rewrite på pappersversionen men det måste du ju hålla med om är att ljuga också. I alla fall hur jag ser det.

Bättre bara erkänna, lägga sig platt och säga som det var. Hade varit mycket mindre problematiskt, för alla gör fel och det köper jag mycket mer än att göra på det här viset.

11 januari, 2007 13:11  

Skicka en kommentar

<< Hem

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com Media och Journalistik bloggar Film & TV bloggar Blogg